Home / Derde Divisie zondag / Technisch directeur Wijdenbosch wil weer rust bij OFC: “Wees eerlijk en transparant”

Technisch directeur Wijdenbosch wil weer rust bij OFC: “Wees eerlijk en transparant”

OFC beleeft vooralsnog een uitstekend seizoen met een vierde plaats in de Derde Divisie. Met een sterke en uitgebalanceerde selectie hoopt de Oostzaanse vereniging voor het eerst in de clubhistorie te promoveren naar de Tweede Divisie. De vereniging zat dan ook maandenlang in een positieve vibe, maar het vertrek van Roy van der Mije veranderde dat.

De hoofdtrainer maakte vorige week wereldkundig dat hij deze zomer naar competitiegenoot ADO ’20 vertrekt. Het nieuws kwam voor technisch directeur Louis Wijdenbosch als een verrassing. Wijdenbosch had naar zijn weten met Van der Mije een persoonlijk akkoord bereikt en ging dan ook uit van zijn aanblijven. Een week later wil de technische man liever niet meer teveel over het onderwerp praten: “Het zorgt alleen maar voor onrust in de gelederen en daar heeft zowel Roy als OFC niets aan. Laten we zeggen dat de waarheid ergens in het midden ligt.” Wijdenbosch wil daarom graag overgaan tot de orde van de dag, al kwam hem maandag wel wat vervelends ter oren. “Ik hoorde van een speler dat hij benaderd was om naar ADO ’20 te gaan. Natuurlijk gaat het leven door. Als Roy zegt ‘Ik zoek spelers en wil wellicht wat jongens naar mijn nieuwe club halen’, dan moet ik dat accepteren. Maar wees eerlijk en transparant en communiceer daarover. Deze handelswijze vind ik niet verstandig voor de rust binnen onze club.”

Wijdenbosch hoopt dat het positieve gevoel weer snel wederkeert bij OFC. Voorlopig gaat hij nog niet op zoek naar een nieuwe trainer, al kreeg hij voldoende aanmeldingen binnen. “We willen eerst de boel laten bezinken. Roy gaf eerder aan dat hij graag het seizoen bij ons wil afmaken, waardoor we in principe pas voor volgend seizoen een trainer zoeken. We moeten alles even afwachten en intern bespreken wat voor soort trainer we zoeken.” Over de selectie is Wijdenbosch meer dan tevreden. “Dit is de beste selectie in vijf jaar. We beschikken over sterke karakters, een ijzersterke mentaliteit, uitstekende kwaliteit en bovenal homogeniteit. De huidige technische staf past daar perfect bij, waardoor we een goede kans maken om te promoveren. Ik ga doorgaans ervanuit dat spelers vertrekken, maar de insteek is om de groep volgend seizoen grotendeels intact te houden. Ongetwijfeld vinden we daarbij een goede trainer.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC