Home / Zaterdag 3b / Tegen Buitenveldert wint Amstelveen eindelijk weer eens

Tegen Buitenveldert wint Amstelveen eindelijk weer eens

Amstelveen heeft zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. Bij Buitenveldert werd met 1-2 gewonnen. Ibrahim Uwamahoro was de grote man bij Amstelveen, want hij maakte beide doelpunten voor Amstelveen, terwijl aan de andere kant Ricardo Silva Koopman nog hoop bracht door in blessuretijd de 1-2 binnen te tikken.

Buitenveldert had afgelopen woensdag JOS Watergraafsmeer helemaal weggespeeld en won met 7-1. De verwachtingen waren hoog gespannen om tegen Amstelveen weer een goed resultaat te boeken en de aansluiting te houden bij de teams die koploper Buitenboys achtervolgen. Amstelveen had de laatste weken het geluk niet aan zijn zijde en er werden onnodig punten verspeeld. Hierdoor waren zij gezakt naar een 10e plek. Beide ploegen gingen voortvarend van start en na vijf minuten lag de bal al achter Alison Pinas. Op rechts stoomde Jaïr Cruden op en zijn voorzet ging via de schouder van Mourad Aitja de goal in. De goal ging niet door, want Aitja scoorde uit buitenspelpositie. Bij deze actie raakten Alison Pinas en Ritchie Sangi geblesseerd, omdat zij hard tegen elkaar aan botsten. Met name Pinas heeft de hele wedstrijd last gehad van deze blessure, maar speelde de wedstrijd wel uit. Na een charge van Brian Krijger verloor Amstelveen Michael Coster, die met een enkelblessure eraf moest. De eerste helft gaf aan beide kanten wat kansjes maar echte mogelijkheden waren er niet. Met 0-0 gingen beide teams de rust in.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Voor elke meter werd gevochten, aan beide kanten ook veel balverlies, maar Buitenveldert was vlijmscherp in de aanval. Antonie de Puysselaar en Maxim de Swaan hielden de verdediging van Amstelveen aardig bezig. Een half uur voor tijd brak de net ingevallen Ibrahim Uwamahoro de wedstrijd open. Vanaf links draaide hij naar binnen en haalde verwoestend uit. De iets te ver voor zijn doel staande Pinas was kansloos. Amstelveen probeerde de voorsprong te consolideren, maar wist ook dat dit de laatste weken niet echt was gelukt. Zeker nadat Amstelveen met 10 man verder moest, want Robin Tromp kreeg rood, werd Buitenvelder steeds gevaarlijker. Acht minuten voor tijd was het weer Uwamahoro die een gaatje vond en nu onberispelijk laag in de hoek de 0-2 binnenschoot. Niets stond eigenlijk de tweede overwinning van het seizoen meer in de weg, want Buitenveldert leek de handdoek gegooid te hebben. Maar Amstelveen maakte het toch weer spannend toen Brian Krijger in blessuretijd de 1-2 binnentikte.

De laatste drie minuten was het billenknijpen voor Amstelveen, maar de 1-2 werd over de streep getrokken en de tweede overwinning was een feit. Grote vreugde aan de kant van Amstelveen en berusting aan de kant van Buitenveldert.

Volgende week krijg Amstelveen De Meer op bezoek en Buitenveldert gaat naar koploper Buitenboys toe. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek