Tegen De Dijk laat Wartburgia voor de derde keer in vier duels punten liggen

Wartburgia pakte woensdagavond vastberaden de tweede plek terug van EVC, met een wat gelukkige 3-1 overwinning. Om vervolgens deze zaterdag voor de derde keer in vier wedstrijden onnodig punten te verspelen. Ditmaal thuis tegen De Dijk.

De heenwedstijd was onder abominabele omstandigheden in 3-5 voor Wartburgia geëindigd, maar het team leek daar niets van te hebben opgestoken. De bezoekers zetten de toon het eerste kwartier, leverden veel meer strijd, wonnen duels en kregen wat kansen. Wartburgia zette daar wat aardige uitbraken en een paar corners tegenover, maar het werd allemaal onvoldoende precies uitgespeeld. Het was dan ook nauwelijks verdiend te noemen dat de thuisclub op voorsprong kwam. Doelman Ruben Geervliet gaf middenvelder Daan van Dijk een flinke duw en de scheidsrechter kon niet veel anders dan een penalty geven. David van Paridon scoorde voor de derde achtereenvolgende week uit een strafschop, maar pas in tweede instantie. De gestopte eerste pingel moest opnieuw worden genomen vanwege te vroeg bewegen van de keeper. Net voor rust kreeg De Dijk een goede mogelijkheid op de gelijkmaker door vrij voor de keeper op te duiken, maar doelman Marius Jansen redde bekwaam. 

Na de rust schoot Wartburgia uit de startblokken en de eerste vier minuten leverden evenzovele kansen op voor respectievelijk Tim Koning en Dylan van Dam, die beiden net de controle misten om het af te maken. Daarna pakte De Dijk hun energieke voetbal weer op en schoot net voorlangs. Wartburgia kroop in zijn schulp en straalde weinig zelfverzekerdheid uit. Bal na bal en duel na duel ging verloren. Ondanks dat de verdediging met een uitblinkende Mitchell Vorstman vrijwel alles tegenhield, werd steeds duidelijker dat deze manier van spelen gewoon om een tegentreffer vroeg. Die viel uiteindelijk pas in de 88ste minuut; na een goede voorzet van links kopte Danny van der Kolk de verdiende 1-1 binnen. In de resterende minuten bleef het spel op en neer gaan en kreeg Wartburgia zelfs nog een goede kans die, geheel in de geest van de wedstrijd door een misverstand om zeep werd geholpen.

Omdat ook EVC gelijkspeelde, behoudt Wartburgia wel de tweede plaats. De Dijk blijft vierde. Volgende week wacht voor Wartburgia koploper Buitenboys. De Dijk gaat dan op bezoek bij hekkensluiter Kadoelen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)