De Dijk - Foto: Jos Spitteler

Tegen SCPB ’22 boekt De Dijk eerste thuiszege in anderhalf jaar

De Dijk heeft voor het eerst in bijna anderhalf jaar een thuiswedstrijd in de competitie gewonnen. Tegen SCPB ’22 werd het 2-1.

Nog voor het duel goed en wel begonnen was, stond De Dijk al 1-0 voor. Een voorzet vanaf rechts van Ziyad Mansy kwam voor het doel bij Venitchio Sint terecht. Goalie Rene de Jong bleef staan en Sint kon binnen koppen. Even later kreeg Benjamin Boersma een kans om de score al meteen te verdubbelen, maar zijn schot ging ruim over. Aan de andere kant had SCPB ’22 moeite om er echt iets tegenover te zetten. Het bleef bij een paar afstandsschoten van Dennis Dinkgreve en Ralf Fenne.

Halverwege de eerste helft kreeg De Dijk de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. Alpay Büyükeken draaide zich knap weg bij zijn tegenstander en wist met een hakbal Sint diep te sturen. De Jong verwerkte de inzet van Sint maar half, waardoor Büyükeken in de rebound een grote kans kreeg. Wonder boven wonder kwam de bal via de binnenkant van de paal weer terug het veld in en bleef het bij 1-0.

SCPB ’22 zat dus niet echt lekker in de wedstrijd en moest na ruim een half uur ook nog noodgedwongen wisselen. Thom Leenen had na een duel met Nour Zafzafi een bloedneus en had daarna teveel last om door te spelen. Hij werd vervangen door Arquinio Bel. Sowieso kampte SCPB ’22 met flink wat afwezigen. Zo waren Dave Hertog en Bilal El Hajoui El Jaafari niet inzetbaar en moest ook Bas Pel op het laatste moment verstek laten gaan, omdat hij vrijdagavond bij het zaalvoetballen zijn been had gebroken.

Terwijl de Badhoevedorpers even met tien man stonden, kregen ze eigenlijk de beste kans tot dan toe. Jens Bakker was op weg naar de goal, maar vond daar Xander Kramer in de korte hoek. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog twee goede mogelijkheden met Sint en Büyükeken. Sint lobte te hoog, Büyükeken stuitte op De Jong.

Meteen na rust was de eerste kans voor SCPB ’22. De bezoekers kwamen er gevaarlijk uit. Maar Bakker besloot in plaats van op doel breed te koppen, waarna de kans verkeken was. Toch was het weer De Dijk dat enorme kansen kreeg om de score te verdubbelen. Kort achter elkaar raakten Büyükeken en Jaouad Mahraoui de lat. De 2-0 leek er maar niet in te willen.

En naarmate de tweede helft vorderde, kwam SCPB ’22 ook beter in de wedstrijd. Patrick van Leeuwen zette zijn ploeg om van 4-3-3 naar 3-4-3 en dat sorteerde effect. Kramer moest een aantal keren ingrijpen, maar deed dat goed, onder andere op een inzet van Dinkgreve.

De Dijk bleef proberen de wedstrijd in het slot te gooien en dat had zomaar gekund met een omhaal van Zafzafi, maar De Jong tikte de bal nog knap over. Een paar minuten voor tijd viel dan toch de 2-0. Nadat SCPB ’22 een vrije trap in de muur had geschoten, was De dijk razendsnel aan de andere kant van het veld. Büyükeken wist Sint wederom blindelings te vinden. De spits omspeelde De Jong en maakte zijn tweede van de middag.

Maar gespeeld was het duel daarmee allerminst. De Dijk kwam nog met tien man te staan, nadat aanvoerder Ziyad Mansy in een paar minuten twee keer geel pakte. De eerste voor een stevige tackle, de tweede voor commentaar op de scheidsrechter. Wat voor De Dijk hielp, was dat SCPB ’22 praktisch gezien ook maar met tien man op het veld stond, omdat Bobby Bosma al een tijdje liep te hinkelen.

Na een aantal wissels zette SCPB ’22 toch nog even aan en was het nota bene Arquinio Bel, de kleinste man van het veld, die met het achterhoofd de 2-1 maakte. Het was daarna nog een paar minuten pompen, waarin Bakker ook nog dichtbij de 2-2 was. Maar De Dijk hield stond en mocht dus eindelijk weer eens het zoet van een overwinning proeven.

“SCPB had misschien het meeste de bal, maar wij hadden de beste kansen en hebben dat uiteindelijk weten te belonen met de punten, dat is ook weleens lekker”, aldus een contente De Dijk-trainer Kelly Giessen. SCPB ’22-trainer Patrick van Leeuwen baalde van het gebrek aan beleving bij zij ploeg in de eerste helft en de snelle 1-0: “Dan kunnen al je plannen meteen in de prullenbak. Na rust hebben we het beter gedaan en wisten we De Dijk meer onder druk te zetten. Het was lekker geweest als die 2-2 nog was gevallen, maar meer zat er vandaag ook echt niet in. We hebben dit aan onszelf te danken.” 

Volgende week treft SCPB ’22 Hoofddorp, dat in de eerste twee duels nog geen punt pakte. De Dijk gaat dan op zondag naar Kolping Boys.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)