Patrick van Leeuwen

Tegengoal vlak voor tijd doet DWS de das om

De competitie is voor DWS begonnen met een nederlaag tegen Nieuw Utrecht. Op cruciale momenten in de wedstrijd zat het tegen voor de Amsterdammers, waardoor de bezoekers uiteindelijk met een 1-2 zege naar huis gingen.

DWS begon matig aan de wedstrijd. De ploeg had moeite met het spel van Nieuw Utrecht, dat veel de lange bal hanteert. Na een minuut of twintig kwam DWS wat beter in de wedstrijd en ontstonden de eerste kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. Net voor rust moest de ploeg echter met tien man verder, nadat Rinaigel Ogenio in korte tijd twee keer geel had gekregen. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte Nieuw Utrecht voor rust ook nog de 0-1.

Maar de thuisploeg probeerde niet teveel in mineur te raken over deze tegenslagen. “De koppies bleven omhoog, we hadden in de eerste helft genoeg kansen gehad en het gevoel dat als we op deze weg door zouden gaan, we zeker nog zouden gaan scoren, ook met tien man”, aldus Patrick van Leeuwen. En dat gebeurde dan ook. Het was hard werken voor DWS, maar een kwartier voor tijd viel de 1-1 van Mehmet Karaca.

Nieuw Utrecht werd daardoor wat angstig en kwam even later bovendien ook met tien man te staan. Heel even leek er dus wellicht nog meer in te zitten voor DWS, maar het langdurige ondertal brak de ploeg op. Vlak voor tijd viel de 1-2 er ook nog in, waardoor DWS met lege handen achter bleef.

Toch is Van Leeuwen na afloop optimistisch: “Ik wil mijn team een groot compliment waren. Ook met tien man waren we zo nu en dan de betere partij. Een gelijkspel was verdiend geweest, maar zo gaat dat in het voetbal. Ik ben in ieder geval blij dat we erin bleven geloven en met deze instelling kunnen we zeker door naar volgende week.” Dan staat een uitwedstrijd bij FC Weesp op het programma.