avv Swift

Teleurstellend gelijkspel voor Swift bij BOL

Swift is op bezoek bij laagvlieger BOL blijven steken op een 0-0 gelijkspel. Beide teams eindigden het duel met tien man.

De thuisploeg, die deze zomer promoveerde vanuit de eerste klasse, jaagde Swift brutaal op. Daardoor hadden de Amsterdammers het moeilijk om in hun spel te komen. BOL kreeg zelfs wat eerste mogelijkheden. Zo schoot Bas Jonker van net buiten de zestien, maar kon Reno van der Meer redden. Na een half uur kantelde de wedstrijd, toen Thimo Schouwink met direct rood moest vertrekken na een sliding. Swift kwam dus in overtal, met nog een uur op de klok. Maar dat het tegen tien man zeker niet altijd makkelijker voetballen is, bleek zaterdag ook. 

Swift had het moeilijk om echt gevaarlijk te worden, al had Daan Driever wel een grote kans op de 0-1. Na een goede combinatie kwam hij vrij voor de goal, maar schoot de bal over. Ook BOL liet voor rust nog even van zich spreken, maar een afstandsschot van Timon Plak kon uit de hoek worden geplukt door Van der Meer. Meteen na rust kreeg Jonker een levensgrote kans op de 1-0, maar vrij voor Van der Meer schoot hij tegen de keeper aan. Daarna wist Swift de Broek op Langedijkers weer meer onder druk te zetten. Een aanval over links had kunnen resulteren in de openingsgoal, maar goalie Romain de Jong stond in de weg. En ook uit een corner waren de Amsterdammers dicht bij een goal, maar weer was het De Jong, die via de paal de bal uit het doel wist te houden. 

Met nog twintig minuten op de klok kwam ook Swift met tien man te staan. Daniël Vos kwam vrij voor de keeper en probeerde de doelman te omspelen. Van der Meer kon de bal nog pakken, maar deed dat buiten de zestien. Hands en dat betekende dus direct rood.  BOL kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar Plak schoot in de muur. Beide teams waren wat betreft spelers op het veld dus weer in evenwicht en bleven dat qua score ook. Ook na 90 minuten stond de 0-0 nog op het bord. 

Swift zakt door het gelijkspel terug naar de zevende plaats, maar het is spannend in de (sub)top. Koploper HBC heeft slechts drie punten meer. En laat dat nou uitgerekend de tegenstander van Swift zijn, als over twee weken de competitie hervat wordt. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)