Teleurstellende middag voor DCG in Tiel

DCG heeft op bezoek bij Theole een nipte nederlaag geleden. Het duel in Tiel eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

In het eerste halfuur ging het spel gelijk op en waren er kansen over en weer. DCG was de eerste ploeg die één van de kansen benutte, na ruim een half uur spelen. Bilal El Hajoui El Jafaari zette zijn ploeg met een fraai schot met links op voorsprong. Maar nog voor rust draaide Theole het duel helemaal om. Het wist de 0-1 achterstand om te buigen in een 3-1 voorsprong en dat in een tijdsbestek van enkel minuten. Ibo Aliskan zorgde vrijwel direct na de 0-1 voor de gelijkmaker. Joost van Beek en Sam Hootsen zorgden voor de voorsprong, beide goals vielen in de blessuretijd van de eerste helft. “Een paar momenten van onoplettendheid bij ons werden hard afgestraft, dan loop je gewoon achter de feiten aan”, aldus Senel Cebar.

DCG ging in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer en wellicht meer. Theole werd flink onder druk gezet, maar het duurde even voordat de 3-2 viel. Dat lukte uiteindelijk wel via Walid Mabrouk. Daarna ging DCG op jacht naar minimaal een punt. De Amsterdammers kregen nog een aantal goede mogelijkheden en de 3-3 hing in de lucht, maar viel niet meer. Na afloop was Cebar vooral teleurgesteld: “Dit was echt onnodig. Ik heb me echt afgevraagd waarom we in de eerste helft niet net zo speelden als in de tweede helft. Dat is een proces waar we samen antwoord op moeten gaan vinden. Van een ploeg als Theole moeten we gewoon winnen, zeker als je een week geleden nog van Kampong wint.”

Door de nederlaag zakt DCG één plekje op de ranglijst, naar de vijfde plaats. Volgende week wordt er gevoetbald voor de beker, maar daarin is DCG al klaar. Senel Cebar geeft zijn selectie dan ook een weekend vrijaf en mag 24 november weer aantreden op het eigen sportcomplex, dan tegen SO Soest.