TABA

Teleurstellende nederlaag voor Taba

Op 19 november 2023 vond op Sportpark Voordorp in Utrecht een boeiende wedstrijd plaats tussen AFC TABA en Sporting ’70. De weersomstandigheden waren uitdagend, met veel wind, en het publiek was in groten getale aanwezig. Het beloofde een waar spektakel te worden tussen de nummer 2 en nummer 6 van de competitie.

TABA toonde vanaf het begin sterke spelintenties en domineerde de eerste 20 minuten. De snelle en behendige buitenspelers Duko de Vries en Perlshemar Margaritha creëerden tal van gevaarlijke situaties voor het doel in de omschakeling. Ondanks enkele schoten rond de 16 meter, waaronder pogingen van Maxim Perels en Cas Helmink, slaagde TABA er niet in de keeper te passeren. Desondanks kon het team met opgeheven hoofd de rust ingaan, wetende dat ze op dat moment de beste kaarten hadden om de wedstrijd te winnen.

In de rust moesten twee TABA-spelers, Vermaas en Perels, het veld verlaten vanwege blessures. Nico Wogne en Jacob Slagt kwamen als hun vervangers in het veld. De tweede helft verliep over het algemeen rommelig, met voortdurende onderbrekingen door overtredingen en opstootjes. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een klassieke 0-0, totdat Sporting ’70 gevaarlijk uitbrak. Een voorzet resulteerde uiteindelijk in een doelpunt, waarbij keeper Roel Hoek kansloos achterbleef.

Na een reeks opstootjes en blessures, waaronder die van Helmink en Luigi Zottoli, kwam TABA met een slotoffensief. De ploeg besloot om achterin 1 op 1 te spelen en opportunistisch voetbal te hanteren. Er ontstonden nog enkele gevaarlijke momenten, waaronder een schot van Jacob.

Helaas viel de gewenste goal niet voor de Amsterdammers, en ze verlieten het veld zonder punten. Over het algemeen kenmerkte de wedstrijd zich door een sterke eerste helft en een matige tweede helft, die voornamelijk werd onderbroken door blessures en scheidsrechtersbeslissingen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)