Ten Bosch blijft JOS Watergraafsmeer trouw: “Geweldig naar mijn zin”

JOS Watergraafsmeer en Cor ten Bosch blijven aankomend seizoen aan elkaar verbonden. Beide partijen zijn zeer tevreden over de succesvolle samenwerking, waardoor de oefenmeester zijn vijfde seizoen bij de club ingaat.

Ten Bosch is in Amsterdam een zeer bekende hoofdtrainer die in de hoofdstad aan het roer stond bij Zeeburgia, DWS en AFC. In de zomer van 2018 kwam hij bij JOS Watergraafsmeer terecht en startte een uitstekende periode van de club. Waar de Amsterdammers bij zijn komst nog in de eerste klasse speelde, lukte het Ten Bosch twee jaar achter elkaar om te promoveren. In de Derde Divisie laat JOS Watergraafsmeer zich positief zien, waardoor er geen reden was om de samenwerking te verbreken.

Voor Ten Bosch bestonden eveneens geen redenen om te stoppen. “Het is dan wel mijn vijfde jaar, maar in twee seizoenen vond een onderbreking plaats. Ook dit seizoen staat stil door corona”, zo benadrukt de trainer. “De club heeft het, net zoals de rest van de maatschappij, moeilijk. Het is voor de vereniging daarom belangrijk dat er stabiliteit is. Daarnaast heb ik het zélf gewoon geweldig naar mijn zin. Door de coronastop van vorig jaar ben ik erachter gekomen hoe leuk voetbal in het leven is. Het is heerlijk om met jonge mensen te blijven omgaan en met elkaar plezier te hebben.”

Hoewel het bestuur en Ten Bosch bij elkaar zaten om het over volgend seizoen te hebben, kwamen er weinig nieuwe zaken aan het licht. Het contact tussen beide partijen is namelijk uitstekend te noemen. “We verzwijgen niets voor elkaar en vinden in de week voldoende momenten om met elkaar te praten”, stelt Ten Bosch, die zeer tevreden is over de selectie die hij dit seizoen tot zijn beschikking heeft. “Het is een prettige groep om mee te werken, waarmee we graag door willen. Het team mag dan wel wat ouder zijn, alleen voetbaltechnisch is er weinig op de jongens aan te merken.”

De gemiddelde leeftijd van de selectie is een duidelijk onderwerp dat aandacht nodig heeft. Wil JOS Watergraafsmeer de komende jaren in de Derde Divisie blijven uitkomen, lijkt de club snel te moeten doorselecteren. Ten Bosch weet dat dit geen eenvoudige opgave is. “We hebben bij deze club natuurlijk geen grote zak met geld, waardoor een speler écht bij JOS Watergraafsmeer moet willen komen voetballen. Achter de schermen zijn we langzaam bezig om nieuwe jongens in de groep te krijgen. Maar zolang de oudere jongens het nog volhouden, hebben we weinig te klagen.”

Ook de spelersgroep kreeg deze maand te horen dat Ten Bosch nog een seizoen langer bij de club blijft. Er kwamen enthousiaste reactie uit voort. “Wanneer ik met de club spreek, benadruk ik dat het heel belangrijk is om de spelers van tevoren te horen. Uiteindelijk moeten zij met mij willen werken. Gelukkig is iedereen nog altijd erg blij met hoe het gaat en blijft deze groep ook komend seizoen in de kern bijeen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)