Home / Derde Divisie zondag / Ten Bosch legt vinger op de zere plek: “Professioneel en zakelijk worden”
JOS Watergraafsmeer teamfoto

Ten Bosch legt vinger op de zere plek: “Professioneel en zakelijk worden”

JOS Watergraafsmeer speelt dit seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de Derde Divisie, maar het resulteerde nog niet in een hoop gejuich. Uit de eerste twee duels behaalde de club een punt en ook zondagmiddag waren de Amsterdammers niet gelukkig. Ondanks het overwicht verloor JOS Watergraafsmeer met 2-0 van Hercules.

Hoofdtrainer Cor ten Bosch legt de vinger op de zere plek. “Ik kan niet echt zeggen dat de nederlaag verdiend was, want we hadden het betere van het spel. Het enige verschil is dat wij geen doelpunten maken en zij wel twee goals erin schieten. In het Divisie-voetbal is een kans simpelweg ook vaak een goal, wat in de voorgaande klassen minder het geval was. Dat maakt het pijnlijk, al hadden we dit van tevoren wel verwacht”, stelt Ten Bosch. “Ik begrijp goed wat onze tegenstanders tegen ons doen. Wij hebben enkele ervaren, oudere spelers en die komen tegen jonge voetballers te staan, waardoor de tegenstander veel druk zet. Onze voetballers hebben daar geen moeite mee, want die kunnen daar eenvoudig onderuit spelen. Alleen we vergeten één ding: we komen steeds niet op voorsprong. Als we de openingstreffer maken, dan wordt het voor ons vele malen eenvoudiger. Die mogelijkheden hebben we tegen Hercules wederom laten liggen, en dan winnen zij.”

De verloren partij tegen Hercules was een kopie van het treffen tegen Groene Ster: ook toen werd in de laatste minuut een gelijkspel weggegeven. Desondanks raakt de oefenmeester voorlopig nog niet in paniek. “We spelen 34 wedstrijden, dus er is nog altijd geen man overboord. Het was echter wel lekker geweest als we na drie wedstrijden al zeven punten hadden behaald. Daarmee zouden we het onszelf een stuk eenvoudiger maken. Er is zeker geen paniek binnen de vereniging, laat dat duidelijk zijn, maar we moeten wél stappen maken. Met name in het professioneel en zakelijk worden. Als je een kans krijgt, moet je die ook afmaken. In andere situaties moeten we juist weer meedogenlozer zijn, want wij zijn momenteel nog veel te lief en willen in alles blijven voetballen. Dat kan gewoon niet altijd.” Ten Bosch is echter ervan overtuigd dat zijn team zich gaat revancheren. “We zijn denk ik een verrijking voor de Derde Divisie, alleen we moeten punten gaan pakken. Dat gaat ongetwijfeld gebeuren, maar het is wel een vervelende start.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: JOS Watergraafsmeer

Send this to a friend