Ten Bosch neemt bekenden Esajas (AFC) en De Jager (RODA’23) mee naar JOS

Met oud-prof Malcolm Esajas heeft zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer een vervanger gevonden voor de vertrokken Omar Limon (OFC). De 31-jarige spits komt over van tweededivisionist AFC en is een oude bekende van trainer Cor ten Bosch. De oefenmeester neemt bovendien vleugelaanvaller Thimo de Jager mee van RODA’23.

Esajas heeft één duidelijk doel: hij wil meer spelen. Onder Ton du Chatinier maakte hij geregeld minuten in de Tweede Divisie, maar de tussentijdse komst van de nieuwe trainer André Wetzel en spits Raily Ignacio verkleinde zijn kans op speeltijd. “Als club hebben we een goed seizoen gedraaid, maar voor mij was het teleurstellend. Ik werd gehaald om doelpunten te maken. Cor heeft mij vervolgens gevraagd. Dat maakte het voor mij makkelijker om voor JOS te kiezen. Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn zoontje en weer lekker voetballen. Ik weet wat ik kan.”

In 2008 ging Esajas samen met Ten Bosch van DWS naar AFC toe. Na een goed debuutseizoen op Goed Genoeg kwam hij op de radar van verschillende profclubs. Uiteindelijk begon de spits zijn profavontuur bij MVV, waar hij vier seizoenen speelde. Via ADO Den Haag, RKC Waalwijk en FC Den Bosch (allemaal één seizoen) en een jaar clubloos te zijn geweest, keerde Esajas afgelopen zomer terug in Amsterdam-Zuid. Dit seizoen was hij drie keer trefzeker.

Foto Koos van der Leest: Thimo de Jager

Thimo de Jager krijgt volgend seizoen de kans zich op een hoger niveau te laten zien en gaat Ten Bosch achterna richting Sportpark Drieburg. Dit seizoen beleefde de twintigjarige vleugelaanvaller zijn definitieve doorbraak bij RODA’23, waar hij uitgroeide tot vaste waarde. Met de Bovenkerkers promoveerde De Jager afgelopen weekend naar de tweede klasse.

Foto boven: Richard Maertens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!