Terecht gelijkspel in beladen duel tussen Buitenboys en Waterwijk

In een spannende en beladen wedstrijd kwamen Buitenboys en Waterwijk niet verder dan 1-1. Beide ploegen kregen naast de doelpunten nog enkele kansen, maar wisten deze niet te benutten.

De eerste helft was voor Buitenboys, die met gestructureerde aanvallen voor gevaar zorgden. Waterwijk speelde onzorgvuldig in de verdediging en met de bal, waardoor ze het zichzelf moeilijk maakten. Na een half uur kregen ze de grip op de wedstrijd en kregen ze net voor rust een grote kans die ze niet benutten.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als voor rust. Waterwijk kreeg steeds meer kansen en nam de leiding door een doelpunt van Lesley de Vlieger, die na een voorzet de bal bij de tweede paal binnen schoot. De 1-1 van Ky-Mani Jayden Soe -Agnie viel uit een verre inworp van Buitenboys. Door een dekkingsfout bij de tweede paal kon de bal eenvoudig worden binnengewerkt. Buitenboys was vooral gevaarlijk vanuit standaardsituaties. Waterwijk kreeg nog twee vrije trappen in de zestien meter, maar wist deze niet te benutten.

De trainer van Waterwijk, Ryan Smart was na afloop teleurgesteld met het resultaat. “We hebben niet gespeeld als een (periode)kampioen. Wanneer je doelpunten weggeeft op deze manier en je kansen niet benut, kan je niet verbaasd zijn dat je niet vaak genoeg wint om een echte kampioen te zijn. Dit is niet alleen tegen Buitenboys zo geweest, maar ook op andere momenten in de tweede seizoenshelft zoals tegen Wartburgia. We weten waar we mee aan de slag moeten om dit als team verder te ontwikkelen.”

Waterwijk moet nu afwachten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)