Home / Algemeen / Teruggekeerde Kobina Plange (Hoofddorp): “Ik zit nu goed op mijn plek”

Teruggekeerde Kobina Plange (Hoofddorp): “Ik zit nu goed op mijn plek”

Na twee seizoenen bij AFC’34 keerde Kobina Plange afgelopen zomer terug in Hoofddorp. Zondag maakte de 28-jarige spits tegen Zaanlandia (1-1voor het eerst sinds lange tijd weer de negentig minuten vol en dat smaakt voor hem naar meer.

Tussen 2014 en 2016 droeg Plange het shirt van Hoofddorp, toen nog in de tweede klasse. Omdat hij naar de eerste klasse wilde, koos de spits voor AFC’34. Dankzij Jethro Abram (zijn trainer in Alkmaar, red.) keerde Plange deze zomer terug. “We spraken bij AFC’34 veel met elkaar en aangezien ik ook mensen bij Hoofddorp kende, was de keuze snel gemaakt.” Naast Plange nam Abram ook Stefan Smal en Boi Postma mee. “Bovendien speelt Hoofddorp eerste klasse en is het voor mij dichter bij huis. Ik zit nu goed op mijn plek.”

Sinds zijn terugkeer heeft Plange het prima naar zijn zin bij Hoofddorp, alhoewel hij liever wat meer had gespeeld. “In de voorbereiding ben ik drie weken weggeweest waardoor ik een gedeelte heb gemist. Toen ik terugkwam, raakte ik snel geblesseerd. Afgelopen zondag heb ik na lange tijd de negentig minuten volgemaakt.” Nu hoopt de 28-jarige spits dat hij fit blijft om veel wedstrijden te kunnen spelen. “Belangrijk zijn voor het team met goals en assists of gewoon mijn spel.” Over de doelstelling van dit seizoen is Plange realistisch: “Sowieso zorgen dat we er in blijven. Als je begint te winnen, kan je de doelstelling van daaruit altijd bijstellen.”

Foto: Minke Wiggerink