Terugkeer naar DCG betekent stap omhoog voor Marcel Ons (VVA/Spartaan)

Marcel Ons staat volgend seizoen weer onder de lat van zondag tweedeklasser DCG. De 22-jarige doelman komt over van vierdeklasser VVA/Spartaan, waar hij ondanks de onrust van de afgelopen jaren een stabiele factor bleef.

Drie jaar geleden keepte Ons ook al voor DCG. Dat was toen in het tweede elftal, omdat hij de concurrentiestrijd had verloren van Lemuel van Gom. “Op die leeftijd vond ik het voor mijzelf belangrijk om veel te keepen. Het liefst in een eerste elftal. Daarom ben ik naar VVA/Spartaan gegaan. Een fijne club, ik heb er een leuke tijd gehad, maar ik vond het nu tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Die heeft de sluitpost gevonden in zijn oude club. De tweedeklasser moest na het vertrek van Desmond van der Moot (Pancratius) op zoek naar een nieuwe sluitpost. “DCG was ook de enige club die echt geïnteresseerd was. Ik ken daar nog veel jongens van vroeger en het is leuk om weer terug te keren. Ik ken het tweede klasse-niveau nog van een paar jaar geleden en verwacht meteen hoge ogen te kunnen gooien.”

Voordat Ons, die in de zaal voor ASV Lebo keept, zich met DCG bezig kan houden, wacht hem eerst een taak om VVA/Spartaan terug naar de derde klasse te brengen. “Na twee mindere jaren gaat het nu weer de goede kant op. We kunnen helaas geen kampioen meer worden, maar ik hoop mijn periode hier wel af te kunnen sluiten met een promotie.”

Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)