Home / Algemeen / Terugtrekken Jong FC Twente gunstig voor Ajax in nacompetitie

Terugtrekken Jong FC Twente gunstig voor Ajax in nacompetitie

Jong FC Twente stapt na dit seizoen uit de voetbalpiramide. De club heeft ervoor gekozen ‘een andere weg in te slaan’ en dat deze beslissing ‘kwaliteitsverhogend en kostenbesparend’ moet werken. Hierdoor komt er een extra plek vrij in de Derde Divisie zaterdag, zo heeft de KNVB laten weten.

Dit is gunstig voor Ajax. De promotie-/degradatieregeling blijft hetzelfde en de open plek wordt opgevuld door een extra promotieplek in de nacompetitie. De verliezend finalisten van de nacompetitie spelen een extra wedstrijd op zaterdag 16 juni (neutraal terrein) voor de extra plek in de Derde Divisie.

Van de acht deelnemers aan de nacompetitie zullen hierdoor uiteindelijk drie ploegen volgend seizoen in de Derde Divisie spelen. Ajax plaatste zich als periodekampioen voor de nacompetitie en weet dat in de eerste ronde de hoogst geëindigde periodekampioen uit de Hoofdklasse A (Ter Leede of SteDoCo) wacht.

Omdat er door deze versterkte promotie ook een extra plek overblijft in de Hoofdklasse, spelen de drie verliezend finalisten van de nacompetitie tussen Hoofd- en eerste klasse een halve competitie op dinsdag 19 juni, zaterdag 23 juni en dinsdag 26 juni. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de Hoofdklasse. Dat kan weer belangrijk zijn voor AFC (zaterdag), dat momenteel op een nacompetitieplek staat.

Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend