Home / slideshow / Theo Ducaneaux schreef een boek over amateurvoetbal in coronatijd
Theo Ducaneaux

Theo Ducaneaux schreef een boek over amateurvoetbal in coronatijd

Nu er al maanden niet gevoetbald wordt, heeft Theo Ducaneaux opeens heel wat vrije tijd. Hij is fulltime werkzaam in het voetbal, als hoofd jeugdopleiding en hoofdtrainer van de selectie bij Voorschoten ’97, dat uitkomt in Zaterdag 1a. Hij gebruikte zijn vrije tijd om columns te schrijven voor Leidenamateurvoetbal.nl en dat vond hij zó leuk dat hij besloot het groter aan te pakken. Hij schreef een boek over het amateurvoetbal in coronatijd: Afgelast.

“Ik had zoveel plezier in het schrijven van de columns, dat ik graag meer wilde schrijven. Mijn agenda is nu behoorlijk leeg en ik had ook ruimte in m’n hoofd om dit boek nu te maken. Het is een boek geworden over het coronajaar in het amateurvoetbal”, zo vertelt de trainer. “In het eerste hoofdstuk schrijf ik over het afgelopen jaar en hoe ik dat beleefd heb. In de hoofdstukken daarna gaat het over waarom ik het voetbal zo mis. Daarin vertel ik ook mijn persoonlijke verhaal, hoe ik al van kleins af aan met het voetbalvirus ben aangestoken en wat het amateurvoetbal voor mij betekent.”

Ducaneaux kreeg al veel positieve reacties op zijn boek: “We hebben meer dan 1 miljoen voetballers in Nederland, dus ik denk dat er voor veel mensen een stukje herkenning in zit. Veel mensen missen het voetbal enorm.” Want ook al kan er deels weer getraind worden, dat is uiteindelijk niet waar de meesten het voor doen: “We zijn met Voorschoten ’97 wel weer een beetje aan het trainen, maar wedstrijden blijven toch de kers op de taart. In de zomer willen we lang doortrainen en kunnen we hopelijk nog wat wedstrijdjes spelen.”

Bestel het boek ‘Afgelast’

Ook nieuwsgierig geworden naar het boek van Ducaneaux? Je kunt het bestellen via bol.com of je boekhandel. 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)