Theuns verlaat OFC: “Belangrijk om weer minuten te maken”

De wegen tussen Mitchell Theuns en OFC scheiden aankomend zomer. De middenvelder kwam in de voorbereiding van dit seizoen over van VVSB, maar zijn overstap werd door gebrek aan speelminuten niet wat hij er vooraf van verwachtte.

Speelminuten

Theuns, die voor VVSB bij Rijnvogels en AFC speelde, heeft dit seizoen nog altijd niet zijn debuut gemaakt voor het eerste elftal. “Ik ben afkomstig uit de tweede divisie, maar heb dit seizoen nog geen minuten gespeeld. Voor mij is het daarom belangrijk dat ik weer minuten ga maken”, vertelt Theuns, die de reden overigens begrijpt. “In de voorbereiding van het seizoen ben ik geblesseerd geraakt, waardoor ik met een achterstand in het team terechtkwam. We hebben daarnaast een uitstekend elftal staan, wat het voor mij lastig maakt om er tussen te komen.”

Eind vorig jaar kreeg Theuns plotseling hoop, toen de trainer werd vervangen. Ook bij zijn nieuwe coach komt Theuns echter niet in de plannen voor. “Als er een trainerswissel plaatsvindt, dan hoop je natuurlijk dat je alsnog de kans krijgt. Alleen tot nu toe heb ik nog geen minuten gemaakt bij OFC. Dat is natuurlijk wel heel belangrijk voor een speler. Ik ben 27 en wil voetballen. Niet dat ik elke week basisspeler moet zijn, maar ik wil wel uitzicht hebben.”

Perspectief

Die garantie kon de club hem ook niet voor volgend seizoen geven. “Het bestuur en de trainer vroeg mij of ik wilde blijven. Toen heb ik nagedacht over mijn toekomst. Ik heb gewoon pech gehad met blessures. Die hebben mijn voetballoopbaan toch wel een beetje beïnvloed. Maar ik zeg jou: als ik ergens speel en ik krijg vertrouwen, dan komt het goed en bloei ik op. Die mogelijkheid heb ik echter niet bij OFC.”

De middenvelder wil nog wél benadrukken dat de randvoorwaarden bij OFC perfect zijn. “Het is een prachtige club om bij te spelen. De mensen zijn warm, ik ben goed opgevangen en mijn teamgenoten zijn écht topgasten. Daar heb ik niets op aan te merken, maar we hebben gewoon heel veel kwaliteit. Dat gaat uiteindelijk ten koste van mij.”

Zoektocht

Voor volgend seizoen zoekt Theuns naar een club die op niveau speelt. “Afgelopen jaar speelde ik bij VVSB tweede divisie en nu derde divisie bij OFC, al doen we wel mee met het kampioenschap. Hoewel ik niet speel, train ik wél de hele week met de jongens. Mijn doelstelling is dan ook om volgend seizoen op dit niveau te blijven. Of er al clubs zijn die interesse hebben getoond? Er zijn zeker wat clubs die al navraag hebben gedaan. Ik hoop de komende tijd op meer interesse. Deze maanden ben ik van plan om met wat clubs te praten, zodat ik snel een beslissing kan nemen”, aldus Theuns.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Freriks (OFC): “Natuurlijk direct basisspeler worden bij Katwijk” (VIDEO)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC