Thijs Sluijter gaat twee seizoenen langer door bij SDZ

Thijs Sluijter blijft de komende twee seizoenen hoofdtrainer van de zondagselectie van SDZ. De oefenmeester staat sinds dit seizoen aan het roer van de Amsterdamse vereniging, maar maakte door de coronacrisis nog slechts drie competitiewedstrijden mee.

De trainer merkte de afgelopen maanden dat de club veel potentie heeft. “De eerste wedstrijden waren heel leuk om mee te maken. Hoewel we na drie wedstrijden te weinig punten hadden, haalde ik veel energie uit die duels. Er stond en staat een leuke groep om mee te werken. Aangezien ik amper ben begonnen bij SDZ, wilde ik graag bij de club blijven”, reageert Sluijter, die de strubbelingen van de afgelopen maanden bij de club niet koud liet. “Uiteindelijk ben ik echter de trainer die zich volledig op voetbal moet focussen. Ik moet me daarom niet teveel bemoeien met de gebeurtenissen, al is dat soms moeilijk. Hopelijk wordt het snel rustiger bij de club en kunnen we op zondagmiddag met z’n allen een biertje drinken bij de club. Daar is heel SDZ bij gebaat.” Sluijter belde inmiddels het grootste gedeelte van de spelersgroep en merkte veel positiviteit bij de jongens. “Veel spelers hebben zin om bij SDZ door te gaan. Met z’n allen willen we komend seizoen gaan voor het hoogst haalbare.” De hoofdtrainer hoopt de komende twee jaar een prijs te winnen. “Anders zou ik toch een beetje teleurgesteld zijn”, zegt hij met een knipoog.

Het bestuur van SDZ spreekt met de contractverlenging voor twee seizoenen veel vertrouwen uit in Sluijter. Hoewel SDZ uit de eerste drie competitiewedstrijden vijf punten haalde, heeft de trainer voldoende ervaring en kwaliteiten om met de huidige spelersgroep te presteren. “We hadden de afgelopen periode veel gesprekken met Thijs om het over de toekomst te hebben”, vertelt bestuurder Jip Rietveld. “In goed overleg leek het ons het beste om een dienstverband van minimaal twee seizoenen aan te gaan. Op deze manier heeft Thijs de ruimte om de spelersgroep te ontwikkelen. We werken aan een goede doorstroming van de jeugdspelers, waaraan Thijs graag wil meehelpen.” Rietveld realiseert zich dat de stap van jeugd- naar seniorenvoetbal groot is. “Dat heeft absoluut zijn tijd nodig. We moeten überhaupt kijken hoe volgend seizoen eruit gaat zien met de coronacrisis. Het is lastig te bepalen waar we nu staan, maar we hebben zeker de ambitie om naar de Hoofdklasse te promoveren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ