Thijs Sluijter sluit hoofdstuk SDZ na 3 jaar af

Drie seizoenen geleden werd Thijs Sluijter aangesteld als trainer van SDZ en na zijn laatste wedstrijd degradeerde de club naar de Tweede Klasse. Toen de oefenmeester werd aangesteld, had SDZ ambitieuze plannen. De club wilde doorstomen naar voetbal op divisieniveau en daarom werd Sluijter aangesteld.

In het eerste seizoen had SDZ toen een enorm sterke selectie, veel spelers waren aangetrokken zodat er gepromoveerd kon worden naar de (toen nog) Hoofdklasse. Echter speelde SDZ in het eerste seizoen maar drie competitiewedstrijden en werd de jaargang gestopt wegens de Covid-maatregelen. Bij de vereniging ontstond een strijd over het gevoerde beleid, waarna er een wisseling in het bestuur kwam. De ambities konden de koelkast in, maar Sluijter bleef bij de club en verlengde zijn contract met twee seizoenen.

Het seizoen 2021/2022 begon SDZ met een flink vernieuwde selectie. Veel spelers waren vertrokken en er kwam een dozijn aan nieuwelingen binnen. Met o.a. spits Maxim van der Meer, nu FC Lisse, werd er een stabiel seizoen gedraaid. Hierdoor eindigde SDZ in de middenmoot. In het huidige seizoen moest Sluijter weer veel nieuwe spelers inpassen en werd handhaving de doelstelling van SDZ. Directe degradatie werd voorkomen, maar in de nacompetitie vloog SDZ er tegen HSV uit. Na drie bewogen jaren maakt Sluijter de overstap naar SV Hillegom.

“Het afgelopen seizoen was inderdaad erg zwaar. Als team moesten we heel erg veel nieuwe spelers inpassen en als staf waren we ook druk met randzaken regelen”, licht Sluijter zijn periode bij de Amsterdamse club toe. “Natuurlijk wilde ik SDZ in de eerste klasse houden. Alleen moet ik wel realistisch zijn, dit is het maximale wat we eruit konden halen.” Het overleven van de nacompetitie was een hels karwei geworden, want 46 ploegen streden voor drie plekken in de eerste klasse. “Wel echt de complimenten voor de spelersgroep. Ze gingen voor elkaar door het vuur en de sfeer bleef goed in de selectie.” Zo zag de trainer ook zijn selectie gedurende het seizoen intact blijven. “En dat zegt wel iets over de spelers, want het kan ook gebeuren dat ze er met de pet naar gooien en het voor gezien houden.” Wel heeft Sluijter berusting in de degradatie met SDZ. “Gedurende laatste tien minuten van de wedstrijd kwam er berusting in me. Het zat er gewoon niet meer in. Ook valt er een soort last van m’n schouders.” Sluijter moest dit seizoen namelijk het nodige regelen om het elftal heen, dat had zijn effect.  “Mijn blik kan nu op Hillegom.”

Aankomend seizoen staat Sluijter aan het roer bij Hillegom, een competitiegenoot van SDZ in het huidige seizoen. “Een echte dorpsclub, echt wat anders dan SDZ in de hoofdstad.” Het wordt nog spannend in welke competitie Hillegom gaat uitkomen. De KNVB heeft het weekendvoetbal geïntroduceerd, waardoor ploegen een andere indeling kunnen verwachten. De competitie indelingen maakt de KNVB gedurende de zomer bekend.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ