fbpx
Home / Algemeen / Thijs Visser bezorgt FC Weesp cruciale zege bij concurrent PVCV

Thijs Visser bezorgt FC Weesp cruciale zege bij concurrent PVCV

FC Weesp heeft een grote stap gezet naar rechtstreekse handhaving in de zondag tweede klasse B. De ploeg van interim-trainer Carlo van Hekken won dankzij twee treffers van aanvoerder Thijs Visser met 0-2 van concurrent PVCV, waardoor het verschil met de nacompetitiestreep is gegroeid naar vijf punten.

In de openingsfase ontsnapte FC Weesp een paar keer aan een vroege achterstand. Jurre van Brug (bal van de lijn gehaald) en doelman Arno Copier (goede redding) voorkwamen dit. Toen de storm van PVCV was gaan liggen, kregen de bezoekers steeds meer controle over de wedstrijd. Dit leidde ook tot kansen. Marcin Kmiecik schoot voorlangs en Thijs Visser zag zijn inzet gepakt worden. In de 28ste minuut was het uiteindelijk wel raak. Een fraaie boogbal van Visser leverde de 0-1 op.

Amper twee minuten later was FC Weesp dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Job Vermeulen zag zijn geplaatste schot rakelings naast gaan. Vlak na rust was Vermeulen alsnog trefzeker, alleen werd de 0-2 op advies van de grensrechter afgekeurd – terwijl de scheidsrechter het doelpunt in eerste instantie goedkeurde. Grote gevolgen had dit overigens niet, want de tweede Weesper treffer viel in de 69ste minuut. Opnieuw nam Visser deze met een lobje voor zijn rekening.

De 0-2 was een grote bevrijding voor de bezoekers en een dreun voor PVCV. Er kwam ook geen verandering meer in de score. Omdat de andere concurrent Quick 1890 gelijk speelde, is FC Weesp nagenoeg veilig. Met nog twee speelronden te gaan bedraagt de marge vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend