Thimo de Jager loodst RODA’23 met zuivere hattrick langs Spaarnwoude

RODA’23 heeft zich na rust ontdaan van laagvlieger Spaarnwoude. De ploeg van Cor ten Bosch boog op eigen veld een 0-2 achterstand om in een 5-2 overwinning, mede dankzij een hattrick van jongeling Thimo de Jager. Daarmee blijft de zondag derdeklasser in het spoor van koploper SDZ.

Bij het ingaan van de twintigste minuut keek RODA’23 al tegen een 0-2 achterstand aan. Een verre uittrap belandde bij de ontsnapte Don Rutten, die de score na vier minuten opende, en Jorri van de Aar verdubbelde deze voorsprong door doelman Daan Stevens met een fraaie volley kansloos te laten.

In een tijdsbestek van twee minuten kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. In de 35ste minuut belandde een hoekschop voor de voeten van Niels Vahlkamp, wiens schot in één keer in het doel belandde. Vlak daarna prikte Tim Plemper een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek: 2-2.

Na de rust voerden de Bovenkerkers de druk behoorlijk op. Pas in de 73ste minuut werd dit beloond met de voorsprong. Tiller zette De Jager goed weg en de vleugelaanvaller plaatste de bal laag in de linkerhoek: 3-2. Enkele minuten later lag ook zijn tweede doelpunt in het vijandelijke doel. Hij was in de rebound alert nadat een schot van invaller Melvin Joling de paal raakte.

De Jager was ontketend en in de laatste minuut van de officiële speeltijd voltooide hij zijn hattrick, bovendien de mooiste van de middag. Zijn directe tegenstander werd het bos ingestuurd en met zijn linker schoot de buitenspeler de 5-2 eindstand op het scorebord. Hierdoor blijft RODA’23 koploper SDZ op twee punten volgen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.