Thimo de Jager verkiest ‘vertrouwde omgeving’ RODA’23 boven JOS

Soms moet je aan jezelf denken en kijken naar wat het beste voor je is. Met die gedachte komt Thimo de Jager terug op zijn besluit om bij JOS/Watergraafsmeer te blijven, en is hij een uitstapje van een jaar komend seizoen weer in het shirt van RODA’23 te zien.

Als clubjongen – De Jager doorliep de gehele Bovenkerkse jeugd en haalde het eerste elftal – wil de vleugelaanvaller terug naar zijn vertrouwde omgeving. Een jaar JOS/Watergraafsmeer verliep immers niet zoals verwacht of gehoopt. “Maar dat heb ik aan mezelf te danken. Ik ben lang geblesseerd geweest en dan is het als tweedejaars senior moeilijk om een plek in de basis te verdienen met gasten die allemaal op hoog niveau gespeeld hebben. Misschien heb ik te snel de stap naar een top-eersteklasser gemaakt.”

Zo’n jaar in Amsterdam-Oost heeft hem alleen maar wijzer gemaakt, zoals dat het verstandig is om zoveel mogelijk vlieguren te maken. “Dus kan ik beter een stap terugdoen naar een stabiele tweedeklasser, om hopelijk daarna weer stappen te maken als ik meer ervaring in het seniorenvoetbal heb”, vervolgt De Jager. Na een gesprek met RODA’23-trainer Bnar Toofeek (zijn oude jeugdtrainer van de Onder-19, red.) en een goed beeld tijdens een oefenwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer besloot hij voor een terugkeer te kiezen. “Ik heb lang nagedacht over wat voor mij het beste is. Dat is RODA’23, om me daar verder te ontwikkelen en laten zien dat ik een belangrijke speler voor het team kan worden.”

Foto Koos van der Leest: Thimo de Jager speelt volgend seizoen weer in het groen

Nog voordat het nieuwe seizoen begint, legt De Jager de lat hoog. Zijn doel: promoveren, zoals hij dat vorig jaar ook deed met de Bovenkerkers vanuit de derde naar de tweede klasse. “Ze verdienen het om minimaal in de eerste klasse te spelen”, klinkt het overtuigend. “Hopelijk dat mijn inbreng dat klein zetje naar promotie kan geven.”

De Jager is niet de enige aanwinst voor de nummer vijf van de zondag tweede klasse B. Ook de gebroeders Anthony en Zino Voskuilen (respectievelijk Arsenal en Ouderkerk zaterdag), Ocean Coesel (SDZ 2), Douwe Leenders (AFC Onder-19) en Christopher Bito (Zeeburgia Onder-19) komen naar RODA’23.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!