Thom Leenen en Kasper Dinkgreve verruilen EDO voor Pancratius

Thom Leenen en Kasper Dinkgreve zijn na de zomer weer in de regio actief. Het tweetal verkast van zondag eersteklasser EDO naar tweedeklasser Pancratius. Eerder speelden zij al samen bij DCG.

Leenen twijfelde lang over zijn toekomst. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen in Haarlem-Noord, alleen stopt EDO over een paar maanden met zondagvoetbal. “Elke dag leek mijn mening wel te veranderen. Het is niet makkelijk om een nieuwe club te kiezen. Pancratius is voor mij een veilige keuze. Ik heb voor Ik ken de club, de mensen en de spelers al jaren en kom er regelmatig. Het is daar altijd feest in de kantine. Ik werd vaak door Pancratius gevraagd, maar het was telkens niet het juiste moment. Dat is het nu wel.”

De afgelopen twee jaar werd Leenen bij Ajax en EDO geteisterd door blessures, waardoor hij naar eigen zeggen zijn eigen niveau niet meer haalde. “Ik wil nu vooruit kijken en ga ervoor zorgen dat ik volledig fit aan het nieuwe seizoen kan beginnen en mijn vorm terug krijg. Ik hoop dat ik komend seizoen een belangrijke speler kan worden. Als je naar de huidige selectie kijkt en de spelers die erbij komen, vind ik dat wij voor het kampioenschap moeten gaan. Daar ben ik van overtuigd.”

Net als Leenen komt ook Dinkgreve, bezig aan zijn derde jaar bij de Haarlemmers, veel oude bekenden tegen in Badhoevedorp. “Het is voor mij belangrijk om te voetballen met je vrienden. Dan ga je toch meer voor elkaar door het vuur en dat resulteert weer in overwinningen. Met jongens als Justin Ruijter, Kyle te Pas en Menno Schelling heb ik het erover gehad. Ik denk dat Pancratius voor mij een mooie volgende stap is.”

Bij zijn nieuwe club hoopt Dinkgreve bovenin de tweede klasse te gaan meedraaien. “Ik denk dat er volgend seizoen een heel goed team zal staan. We spelen in een leuke competitie met veel clubs uit de regio. Ik ga mijn stinkende best doen om een vaste waarde te worden voor het team, als aanjager. Ik moet het vooral van mijn werklust en inzet hebben. Daarmee kan ik belangrijk zijn.”

Verslag Roy Baltus
Foto Richard Maertens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)