Home / slideshow / Thomas van den Houten (AFC) over stap naar Spakenburg: “Hele gave uitdaging”

Thomas van den Houten (AFC) over stap naar Spakenburg: “Hele gave uitdaging”

Thomas van den Houten maakte afgelopen weekend bekend dat hij in de zomer de overstap maakt van AFC naar Spakenburg. De vleugelverdediger is bezig aan zijn derde seizoen in Amsterdam, maar toen Spakenburg bij hem aanklopte, was hij snel enthousiast. ‘Spakenburg is een enorm gave uitdaging en dan kijk ik vooral uit naar de supporters die uit het hele dorp massaal naar de wedstrijden komen.’

Van den Houten speelt doorgaans als veel opkomende linkervleugelverdediger en is daarom ook vaak belangrijk met assists. Zo gaf hij eerder dit seizoen twee beslissende passes in de uitwedstrijd tegen Spakenburg. Sterker nog, hij scoorde in die wedstrijd zelfs zijn enige doelpunt van dit seizoen tot nu toe. De verdediger vertelt daarover: ‘Ik maakte inderdaad een goed doelpunt tegen Spakenburg en misschien dat ik daardoor extra opviel, ondanks dat ik al een tijdje meeloop.’

‘Ik wilde totaal niet per se weg bij AFC. Ik heb het daar enorm naar m’n zin, mijn teamgenoten zijn top en daarnaast werk en woon ik in Amsterdam. Echter als Spakenburg aanklopt, is dat een hele gave uitdaging. Ze hebben elke wedstrijd zo veel supporters langs de lijn en het hele dorp loopt uit als er een wedstrijd is, dus daar kijk ik wel naar uit.’

Kampioenschap als afsluiting

Van den Houten wil zijn periode bij AFC graag goed afsluiten en hoopt daarbij dat hij zijn basisplek mag behouden: ‘Ik vond het naar alle partijen het eerlijkst om de overstap bekend te maken en ik hoop dat ik met veel speelminuten weer vol voor het kampioenschap kan gaan. We hebben een minder grote voorsprong ten opzichte van vorig jaar, maar we komen langzaam weer in het spel van vorig jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat we aan het einde weer bovenaan staan en dat zou voor mij een mooie afsluiting zijn.’

Tekst: Mitch Marinus

AFC versterkt zich met Joël Tillema