Thriller aan De Schinkel eindigt onbeslist

De nummer drie die wilde winnen om nog kampioen te kunnen worden en de nummer tien die nog een laatste kans had om degradatiewedstrijden te voorkomen, kortom er stond wel wat op het spel. Arsenal en Wartburgia maakten er een ware thriller van met een gelijkspel (4-4) als einduitslag.

Arsenal begon sterk, raakte de paal en zette Wartburgia vast op eigen helft. Na veertien minuten offensief was het al raak door een wat ongelukkig eigen doelpunt. Na de 1-0 een ongewijzigd beeld met de goed verdedigende, maar aanvallend onmachtige, bezoekers.

Na rust begon alles te schuiven. Eerst was er direct na rust – na een knappe aanval – een droog schot van Jordy Kluft dat de gelijkmaker betekende en nog geen tien minuten later leidde een knappe pass van Jesse Bollen tot een solo actie van Daan van Dijk die het overzicht behield, waarna Chet Bakker kon binnen tikken: 1-2.

Arsenal was weer aan zet. Uit een scrimmage na een corner scoorde Kiet Versluys de gelijkmaker en een minuut later werd het zelfs 3-2 uit een mooie aanval waarbij opnieuw Versluys alleen voor de keeper rustig bleef en koel afrondde.

Een driedubbele wissel aan Wartburgia kant zorgde voor nieuw elan. Joost Hommenga maakte de mooiste goal van de middag door vanaf de middellijn de Arsenal keeper te verrassen. 3-3. Met nog zes minuten te spelen lag de wedstijd weer helemaal open. David van Paridon zette in de 90ste minuut met een splijtende pass Bakker vrij voor de keeper. Bakker rondde knap af met een lob knap en een verrassende overwinning van de nummer tien op de nummer drie leek in de maak. De goed leidende scheidsrechter Debipersad trok echter om onduidelijke redenen maar liefst veertien minuten bij.

Diep in de extra tijd was het tenslotte opnieuw Versluys die van dichtbij het net vond, zijn hattrick voltooide, en Wartburgia veroordeelde tot de nacompetitie voor lijfsbehoud. Arsenal doet nog altijd mee als outsider voor de titel maar moet nog drie ploegen voor zich dulden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Tekst en foto’s: Frank van Paridon   

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)