Home / Zaterdag 3b / Thriller in Buitenveldert

Thriller in Buitenveldert

De wedstrijden tussen Buitenveldert en Wartburgia zijn vaak interessant doordat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Dat bleek ook ditmaal weer op te gaan met als saillant detail dat Tijn Hammer, de huidige Wartburgia coach, de afgelopen paar jaar Buitenveldert onder zijn hoede had.

Na een fel begin, waarin Wartburgia wat sterker was stond door een misverstand in de defensie van de bezoekers Chadrac Leijgraaff ineens vrij voor de keeper en kon gemakkelijk inschieten, 1-0 na 25 minuten. Wartburgia zette aan en 5 minuten later was het alweer gelijk doordat Daan van Dijk beheerst afrondde na een mooie aanval. Men rook bloed en even later had een lange rush van Joost Hommenga 1-2 moeten zijn, maar de keeper redde knap. Vlak erna was het echter alsnog raak; een corner van David van Paridon plofte voor de voeten van Jesse Bollen, die van dichtbij raak schoot. Vlak voor rust was het weer de beurt aan de gastheren; uitblinker Finnian Broekhuizen passeerde twee man en schoot de bal hoog in het doel. Een terechte 2-2 ruststand.

Na de thee was Buitenveldert scherper en al in de 47ste minuut kon Romell Blankenzee na een gewonnen kopduel in het strafschopgebied na een goed genomen corner de 3-2 inschieten. Wartburgia drong aan, maar tot heel veel kansen kwam het niet. De ommekeer kwam in de 74ste minuut met een tweede gele, dus rode, kaart voor Buitenveldert-speler Wilner Leijgraaff. Wartburgia zette nog wat meer druk en profiteerde met wat geluk van het overtal. David van Paridon haalde uit van buiten de zestien, maar raakte de bal niet goed. De draaiende bal bleek echter onnavolgbaar en plofte tot ieders verbazing achter de keeper in het net. Daarna was het met nog een kwartier te gaan afwachten of de winnende ook nog zou vallen. Dat gebeurde: in de 85ste minuut lobte de goed opgekomen Tim Koning na een knappe pass van Mattijs Ramaker de bal knap over de keeper.

Wartburgia verdubbelde zijn puntenaantal van 3 naar 6 en trainer Tijn Hammer kon glimlachend de felicitaties van zijn ex-clubgenoten in ontvangst nemen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)