Tien goals bij duel tussen RODA ’23 en Wartburgia om des keizers baard

Een duel om des keizers baard: RODA ’23 stopt na dit seizoen met de zaterdagselectie en Wartburgia was al gefocust op de play offs.

Toch was het verrassend om te zien hoe de thuisclub al in de eerste minuut op voorsprong kwam. Een goede aanval over links en rustig teruggelegd waardoor er goed on worden ingeschoten. Wartburgia haalde de schouders op, gaf gas en na 7 minuten stond het al 1-2. Een mooie pass van Jesse Bollen werd door Gijs Oostermeijer verlengd en Milan Rada kon inschieten. Meteen erna scoorde spits Mark Zwagerman de tweede. Het duurde tot de 21ste minuut voordat Dylan van Dam na een pass van Zwagerman beheerst de 1-3 kon inschieten. RODA ’23 drong wat meer aan en bij een snelle uitval was het opnieuw Rada die na goed voorbereidend werk van van Dam het doel trof.

Na rust eenzelfde beeld. Oostermeijer controleerde de bal fraai en schoot 1-5 binnen waarna de ingevallen spits Bob Dekker de zesde kon intikken. Een intikkertje Oostermeijer betekende in de 60ste minuut de 1-7 waarna Bollen uit een vrije trap de laatste binnenschoot. Net voor tijd deed RODA ’23 nog iets terug waardoor het publiek op een warme zaterdagmiddag op maar liefst 10 goals werd getrakteerd.