Tien man AMVJ verslaan Jong Holland

In de voorgaande vijf wedstrijden, won AMVJ er drie. Wel werd er het afgelopen weekend verloren van Koninklijke HFC. Nu kwam Jong Holland, geklasseerd als derde in de zaterdag tweede klasse A, op bezoek. Op Sportpark ’t Loopveld was het hoofdveld van AMVJ afgekeurd, vandaar dat er uitgeweken moest worden naar het kunstgrasveld.

“En dat was eigenlijk wel in ons voordeel”, aldus AMVJ-trainer Ricky Kumar. Op dit kunstgrasveld staat zijn ploeg twee keer per week te trainen. Door het andere veld besloot Kumar ook anders te gaan spelen. “Op ons grasveld kiezen we eerder voor de diepe bal, maar nu wilden we gaan opbouwen vanuit achteruit.” En de trainer zag zijn ploeg in de eerste helft de bovenliggende partij zijn tegen Jong Holland, dat bestaat uit veel jonge en goede voetballers. “We deden het echt erg goed. Speelden verzorgd voetbal, wonnen veel duels en bepaalden het tempo.” Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Seranio Austin gaf een voorzet, welke werd binnen gekopt door Max Krake. De bordeauxrode thuisploeg kreeg nog enkele kans via Austin en Dev Boldewijn. Aan het eind van de eerste helft zag Kumar Jong Holland beter worden.

Over de daarop volgende 45 minuten is Kumar helder: “Dat was echt heel erg slecht.” Jong Holland werd beter en AMVJ kon het minder opbrengen. Het was aan AMVJ-doelman Maksim van Ingen te danken dat het 1-0 bleef. “Hij haalde met een prachtige redding de bal uit de kruising”, aldus een trotse trainer. Wel namen de bezoekers steeds meer risico, waardoor er ruimtes ontstonden. “We moesten tien minuten voor tijd alleen met 10 man verder, nadat Melvin Grootfaam direct rood kreeg.” AMVJ hield stand en profiteerde van de grote ruimtes op het veld. Jonathon Robertson stuurde Dion Reuvekamp diep en hij maakte er 2-0 van.

“We hebben uit de laatste zes wedstrijden nu vier keer gewonnen. Na vorige week heeft de selectie echt een uitstekende reactie geleverd. We moeten zo doorgaan, want deze competitie blijft ongekend spannend.” Het verschil voor AMVJ naar de derde plaats bedraagt vier punten, terwijl het verschil met Zandvoort drie punten bedraagt. De ploeg uit de badplaats staat op dit moment op een plek in de nacompetitie.

Volgende week brengt AMVJ een bezoek aan nummer 2 DVVA. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 2a

Archieffoto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)