Tien man van Arsenal houden OSV op gelijkspel

In de Amsterdamse derby zijn Arsenal en OSV in de zaterdag tweede klasse A blijven steken op een gelijkspel. Ondanks de vele mogelijkheden kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Arsenal. Uit een voorzet van Jelmer Dijkstra kopte Melvin Holwijn de bal rakelings over de goal. Aan de andere kant vloog een voorzet van Mitchell Bijvoet bijna het doel in, maar werd nog net uit de kruising getikt door doelman Danny de Lange. Na twintig minuten onderscheidde ook OSV-doelman Marco Keevel zich met een knappe redding op de kopbal van Thomas Riemens. OSV koos direct voor de tegenaanval, waarna het schot van Bijvoet werd gekeerd door De Lange.

Even later kreeg de thuisploeg weer een mogelijkheid via Tom Stevens, maar zijn schot eindigde over het doel. Na een half uur kregen de bezoekers een enorme kans om de score te openen. Uit een corner van Nicky Roele kopte Bijvoet voorlangs, alleen werd de bal binnengehouden en opnieuw voorgegeven waarna Bijvoet van dichtbij over schoot. Een aantal minuten later werd Holwijn onderuit gehaald door doelman Keevel, maar de scheidsrechter floot niet voor een strafschop. Er ontstond toen een opstootje tussen Holwijn en Keevel, waarna Holwijn een trappende beweging maakte richting de doelman en met rood moest vertrekken.

De tweede helft was niet zo’n spektakel als het eerste bedrijf. De bezoekers kregen in de tweede helft de grootste mogelijkheden. Een schot van Jesse Willems eindigde net over en Hidde Rozendaal zag de doelman een stukje voor zijn doel staan, maar De Lange was net op tijd om de bal uit het doel te tikken. Even later wist dezelfde Willems de bal van dichtbij naast het doel te schieten. De laatste minuten van de wedstrijd ging OSV vol in de jacht op de overwinning en werd een kopbal van Roele middels een fenomenale redding uit het doel getikt door De Lange waardoor de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde.

OSV-trainer Ron van der Velde was niet tevreden met het gelijkspel tegen hun concurrent. “Tegen tien man had je gewoon moeten winnen. Nadat de kopbal van Roele uit het doel werd gehouden, wist ik dat het niet meer ging lukken. Als sportman denk ik dat wij twee punten hebben laten liggen, maar als reëel mens denk ik een gelijkspel is terecht als je het bekijkt over de hele wedstrijd.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.