Home / Zaterdag 4e / Tien spelers van OSC verrassen TOB in de slotfase

Tien spelers van OSC verrassen TOB in de slotfase

Na de valse start van vorige week, toen TOB met 3-2 ten onder ging bij en tegen FC Amsterdam, moesten de noord-Amsterdammers zich zien te herpakken in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen OSC. De nieuwkomer in de 4e klasse, OSC, had op hun beurt vorig weekend een verrassend resultaat geboekt door thuis 3-3 te spelen tegen De Volewijckers.

Vooraf konden beide teams een tweede keer puntverlies dus niet gebruiken. Om 14.30 uur zou er afgetrapt moeten worden, maar de scheidsrechter van dienst weigerde te beginnen omdat het wedstrijdformulier door OSC niet volledig bleek te zijn ingevuld. Na veel heen en weer gebel met OSC kon de wedstrijd uiteindelijk met een half uur vertraging beginnen en bleek dat er slechts 10 spelers op het veld stonden. TOB leek geen last te hebben van de vertraging en begon furieus aan de wedstrijd. Met man en macht werd de aanval gezocht en nog binnen twee minuten kon de thuisploeg op voorsprong komen, maar de inzet van Sergay Gemin kon net op tijd geblokt worden. OSC bleek een erg fitte en passievolle ploeg, die ondanks een man minder niet schroomde om daar waar mogelijk ook de aanval te kiezen. Dit resulteerde in de vijfde minuut in een levensgrote kans, toen na een vlot lopende aanval een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal terecht kwam alwaar Flavio Dos Santos Souza a la Bep Bakhuis de bal net over de rechter kruising van TOB vloog.

Nog steeds waren de kruitdampen niet opgetrokken en dit keer was het TOB wat ten aanval trok. Jop Bruin bereikte met een lange bal van achteruit Gemin, die op zijn beurt doelman Isaac Conceicão Da Silva omspeelde en de bal in het lege doel schoof, 1-0. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en drong aan om de de wedstrijd vroegtijdig in het slot te duwen. Dit leek te gebeuren toen Timothy van den Berg aan een fraaie solo begon, die eindigde op de rand van het strafschopgebied. Maar oog in oog met Da Silva miste zijn schot kracht. OSC bleef met veel energie meedoen in de wedstrijd en probeerde gebruik te maken van de ruimtes welke TOB achter de laatste lijn liet. Hier profiteerde Jose Rogean Santiago Freitas bijna van, maar zijn inzet trof de lat. Deze waarschuwing was uitstel van executie, toen niet veel later OSC een strafschop kreeg na een onnodige glijpartij van een van de TOB-verdedigers. De strafschop van Freitas werd echter gekeerd door TOB doelman Ugurlu, waardoor de 1-0 voorsprong beef staan. Na de boeiende eerste vijfentwintig minuten zakte het niveau van de wedstrijd ver weg. De TOB-aanvallers konden niet meer voor gevaar zorgen, maar achterin hadden de blauw-witten de zaakjes goed voor elkaar waardoor het weinig weg gaf. Zodoende werd de 1-0 tussenstand ook de ruststand.

Direct bij het begin van de tweede helft probeerden de gastheren het over een andere boeg te gooien. Veel meer dan in de eerste helft werd er geduldig naar ruimtes in de OSC-achterhoede gezocht en geprobeerd om het overtal uit te spelen. Via de vleugels konden de TOB-ers geen vuist maken, ook al omdat de met veel passie spelende OSC-ers het telkens weer op konden brengen de angel uit het TOB aanvalsspel te halen. Meer dan een aantal hoekschoppen kreeg de thuisploeg niet te nemen, maar daaruit werd het nauwelijks gevaarlijk. OSC probeerde met een aantal snelle counters de TOB-achterhoede nog wel in verlegenheid te brengen maar deze stond goed. Een van de weinige dreigende momenten voor het OSC doel was een goede actie van José Bebeto Ngeze maar zijn poging miste de juiste richting. Een goede actie van Esterno Vreugd ging voorlangs aan het OSC-doel en kon ook niet in de zo bevrijdende 2-0 voorsprong omgezet worden. Het dichtste bij was nog Furkan Koç die in kansrijke positie de bal onhoudbaar voor doelman Da Silva op de lat schoot.

Zoals te verwachten was kreeg TOB alsnog de rekening gepresenteerd van het missen van de kansen en het lakse aanvalsspel. Vijf minuten voor tijd werd een verre inworp vanaf de helft van OSC op de helft van TOB geslingerd en verlengd naar Rodrigo Moraes de Almeida die TOB-er Judael Obboye binnendoor verraste. Hij bedacht zich geen moment en schoot vanaf achttien meter met een geplaatste schuiver de 1-1 binnen. In de resterende minuten probeerde TOB met de moed der wanhoop alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het was te laat. Zodoende wist TOB voor de tweede achtereenvolgende week niet te winnen en staat het na twee wedstrijd op één schamel puntje. Komend weekend mogen de noord-Amsterdammers het opnieuw proberen in de uitwedstrijd tegen DEVO’58. OSC gaat op bezoek bij TABA.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)