Tiental AFC sleept er een punt uit tegen TEC

AFC heeft het laatste duel van 2019 ternauwernood weten af te sluiten met een gelijkspel. Lange tijd leek het op een nederlaag uit te lopen tegen TEC, maar vlak voor tijd viel nog de 2-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

TEC verloor zijn laatste 7 duels en dus lag het niet in de lijn der verwachting dat AFC het lastig zou krijgen in Tiel. Maar niets bleek minder waar. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong. Doelman Patrick Zonneveld tastte mis bij een hoge voorzet, maar raakte wel TEC-speler Robbie Holder. De bal ging op de stip en Matthijs van Gessel schoot al na 10 minuten raak. De rest van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Vlak voor rust maakte AFC het zichzelf echter onnodig lastig. Na een overtreding op Raily Ignacio ontstond een opstootje, waarin Melvin Grootfaam direct rood kreeg.

In de tweede helft profiteerde TEC van het overtal en maakte het na een uur spelen de 2-0, opnieuw via Van Gessel. Daarmee leek de zege binnen voor de ploeg uit Tiel, maar Yordi Teijsse bracht zijn ploeg terecht in de wedstrijd na een voorzet van Ignacio. In blessuretijd werd het ook nog 2-2. De bal ging op de stip na een overtreding op een AFC-er en aanvoerder Milan Hoek verzilverde de penalty.

AFC gaat als vijfde de winterstop in en hervat het seizoen op 12 januari. Het krijgt dan De Treffers op bezoek.

Archieffoto: Tom Poederbach