Tiental Arsenal pas laat onderuit bij Monnickendam

Dit weekend was pas de eerste competitiewedstrijd voor Arsenal, aangezien de wedstrijd tegen Koninklijke HFC vorige week werd afgelast. Dat had ermee te maken dat de tegenstander niet was afgereisd naar Amsterdam. Hiervoor zijn de Haarlemmers bestraft door de KNVB, de ploeg heeft nu drie punten in mindering gekregen. Deze zaterdag heeft Koninklijke HFC wel gespeeld, er werd met 0-3 verloren van AFC.

Bij Monnickendam speelde Arsenal dus de eerste competitiewedstrijd. Echter heeft de ploeg van trainer Imro Wielkens de punten niet mee naar Amsterdam genomen. De gasten hadden in de beginfase van het duel het overwicht en enkele mogelijkheden om de score te openen. Arsenal kwam in het duel na circa een half uur spelen op voorsprong door Kiet Versluys, maar de uitploeg kreeg een tegenslag te verwerken. Spits Kobe Wielkens kreeg enkele minuten een rode kaart. Hierdoor moesten tien spelers de voorsprong proberen vast te houden. Arsenal besloot de bal te gunnen aan Monnickendam, maar de Amsterdamse verdediging bleef als een huis overeind.

Tien minuten na de pauze moest het spel stil komen te liggen. Na een duel was een Monnickendam-speler zwaar geblesseerd geraakt, waarvoor ook de ambulance moest worden gebeld. Arsenal-trainer Wielkens vond het een zeer vervelend moment. “Hopelijk valt de blessure mee voor die jongen, we wensen hem een spoedig herstel. Dit gun je niemand.”

Na het oponthoud van circa 40 minuten werd het spel weer hervat. De druk van Monnickendam werd steeds groter, waarna Arsenal toch de gelijkmaker vaan Daan Pruim moest incasseren. In de blessuretijd kwam daar ook nog de 2-1, waardoor de bezoekers puntloos huiswaarts keerden.

“Helaas duurde de wedstrijd voor ons een minuut te lang. Na de laatste treffer werd er namelijk alleen nog afgetrapt. We hebben een uur lang met een man minder gestaan, dan kan het natuurlijk gebeuren dat je verliest. Qua weerbaarheid deden we het vandaag goed, daar ben ik tevreden over. Alleen koop je daar niets voor. Aangezien de verschillen in onze competitie klein zijn, was een punt toch fijn geweest”, besluit Wielkens.

Volgende week zaterdag wacht voor Arsenal een thuiswedstrijd tegen Waterwijk. Laatst genoemde ploeg speelde dit weekeinde met 2-2 gelijk tegen OSV. Monnickendam speelt een uitwedstrijd bij AFC (zat). Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)