Tiental Buitenboys verslaat EVC

Ook het vierde competitieduel is door Buitenboys gewonnen. Zaterdagmiddag kreeg het EVC Edam op bezoek en werd het 3-0, al was het niet makkelijk voor de ploeg van Mark Steur. De eerste goal viel pas na een uur.

In de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder. De bezoekers wisten zo nu en dan ook zeker gevaar te stichten, bijvoorbeeld met een inzet van Daan Prinsze op de rand van het strafschopgebied. De bal werd door Rick van Dekken nog knap uit het doel getikt. Buitenboys had het lastig en moest een paar minuten voor rust ook nog eens met tien man verder, toen Mitchell Martens natrapte richting Vincent Wissels, die daarvoor een overtreding op hem had begaan en geel had gekregen.

Ondanks het ondertal wist Buitenboys na rust de ban te breken. Jesper Haazelager zette na een uur de 1-0 op het scorebord, via het hoofd van EVC’er Niek van Diepen. Tien minuten later viel via Giovanni Kasanwirjo ook de 2-0. De tank was leeg bij EVC, dat midweeks ook nog in de beker in actie was gekomen en met diverse blessures kampt. Gianni Rellum verzorgde het slotakkoord: 3-0.

De Almeerders staan nu drie punten los aan kop en gaan volgende week op bezoek bij Amstelveen Heemraad. Bekijk hier de andere uitslagen, het programma en de stand in Zaterdag 3b