Home / slideshow / Tiental DCG blijft in spannende slotfase overeind tegen Pancratius

Tiental DCG blijft in spannende slotfase overeind tegen Pancratius

In een vermakelijk duel tussen DCG en Pancratius was het zondagmiddag uiteindelijk DCG dat de punten in eigen huis hield. De thuisploeg kwam op en 3-0 voorsprong, maar na een rode kaart werd het nog spannend en kwam Pancratius nog terug tot 3-2.

Al snel ontstonden de eerste kansjes voor DCG. Zo kon een voorzet vanaf rechts van Sergio Comvalius maar net tot corner verwerkt worden door Dominique Sweers. Even later was er opnieuw gevaar en moest Stijn Morsch ver buiten zijn strafschopgebied de bal weg koppen. Bilal El Hajoui El Jaafari maakte het hem lastig, maar kon uiteindelijk niet aan de bal komen. Na krap een kwartier viel de verdiende 1-0. Na balverlies van Pancratius op het middenveld was Comvalius weg. Comvalius had oog voor El Hajoui El Jaafari en legde de bal goed breed, waarna laatstgenoemde de openingstreffer op het bord zette.

Pancratius kon in de eerste helft geen potten breken en zag Emilio Yé al vroeg uitvallen met een blessure. Hij werd vervangen door Yassine El Aboui. Na iets meer dan een half uur wist DCG de voorsprong te verdubbelen. Lesley van Dams, die vandaag vanaf 6 in plaats vanaf de spitspositie speelde, was goed mee naar voren gekomen en kopte de 2-0 binnen. De bal leek houdbaar, maar Morsch kwam er niet aan en zag de bal uiteindelijk achter hem het doel in rollen.

Na rust kantelde de wedstrijd echter al snel, toen Quincy Molly moest vertrekken met een rode kaart na een tackle op een doorgebroken speler. Molly pakte in de eerste wedstrijd ook al rood en was daardoor afgelopen week geschorst. In ieder geval komende week is hij er dus opnieuw niet bij. Snel daarna ontstond weer een goede mogelijkheid, toen Dave Hertog één op één kwam te staan met Marcel Ons. De doelman redde echter knap met zijn voet. Pancratius leek beter in de wedstrijd te komen, maar juist op dat moment maakte DCG de 3-0. Weer was het Van Dams die met het hoofd wist te scoren. Maar Pancratius gaf het niet op en kwam een kleine twintig minuten voor tijd via Hertog op 3-1.

De laatste tien minuten van het duel waren hectisch. DCG dacht via Abderrahmane Ouabba op 4-1 te komen. De bal was echter via de onderkant van de lat weer het veld in gekomen en de scheidsrechter oordeelde dat de bal niet over de lijn was geweest. Pancratius mocht dus blijven hopen en toen DCG-captain Kevin Coenraad na een sprint hamstringklachten kreeg, waren de bezoekers er vandoor en kon Hertog de 3-2 maken. De wissels van DCG waren bovendien op, waardoor de ploeg van Senel Cebar in feite met 9,5 man het duel moest voltooien. Pancratius deed er in de slotfase alles aan om toch nog met een punt naar huis te gaan en kreeg diverse kansen, maar DCG bleef overeind.

Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn was verbaasd over wat zijn ploeg in de eerste helft liet zien: “Ik snap er helemaal niks van. We hadden duidelijke afspraken gemaakt en deze week goed getraind, maar we liepen alleen maar achteruit en kwamen onze afspraken niet na. In de tweede helft ging dat gelukkig beter en hadden we hier zeker nog een punt moeten pakken.”

Bij Cebar was er blijdschap over de drie punten, maar waren er ook nieuwe zorgen: “Over de tweede helft is het lastig om wat te zeggen, omdat we zo lang met 10 man stonden. Maar over de eerste helft ben ik erg tevreden. We hebben leuk voetbal laten zien en Pancratius heeft geen kans gehad, dat is ook een compliment voor onze groep. Voor volgende week wordt het echter wel weer puzzelen, nu Molly opnieuw geschorst is en Coenraad geblesseerd is geraakt.”

Foto’s: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend