Lex van der Horst

Tiental DVVA speelt gelijk tegen Zandvoort

DVVA heeft zaterdagmiddag gelijk gespeeld tegen Zandvoort, dat koploper was. Na 90 minuten stond er nog steeds een 0-0 stand op het bord in Amsterdam.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 2a

Het eerste kansje was voor Zandvoort, toen Van den Burg na een paar minuten werd weggestuurd. DVVA-doelman El Kourai was echter sneller bij de bal. Daarna kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd en volgden er diverse mogelijkheden. Zo slingerde Geers de bal voor, maar dook Bril onder de bal door. Even later leverde Arntz een strakke voorzet af vanaf rechts, maar zijn pass bereikte niemand. Zo volgden er nog een paar kansen, waarbij het steeds net niet lukte om de bal in het doel te werken. Na een half uur leek de wedstrijd een andere wending te gaan nemen. Een overtreding van Zandvoort riep wat frustraties op bij Bril, die zijn tegenstander een duwtje gaf. Er was niet heel veel aan de hand, maar de scheidsrechter besloot de rode kaart te trekken. Met nog een uur te gaan stond DVVA dus met 10 man, al leidde dat zeker niet direct tot meer kansen voor Zandvoort. Vlak voor rust waren de bezoekers wel even gevaarlijk: een vrije trap vanaf een meter of 20 spatte uiteen op de lat.

Na rust kwam Zandvoort er af en toe goed uit, maar DVVA verdedigde gedisciplineerd en wist de aanvallen er goed uit te halen. DVVA probeerde zelf toch ook nog voor de overwinning te gaan, met name via lange ballen van Barendse op Hazewinkel werd de aanval gezocht. Na een klein uurtje was DVVA erg dicht bij de openingsgoal, toen de bal bleef hangen na een vrije trap. Zandvoort kopte de bal bijna in eigen doel en een inzet van Van Vliet werd vervolgens maar net van de lijn gehaald. Ondanks het ondertal waren het de Amsterdammers die de meeste aanspraak maakten op de overwinning. Een minuut of 5 voor tijd was een aanval van de 3 invallers bijna trefzeker. Stracke was zijn man voorbij op de linkerflank, Scholten bracht de bal voor richting Frinsel, die uiteindelijk op de lat schoot. Ook Zandvoort kreeg nog één goede mogelijkheid, maar mocht eigenlijk geen aanspraak maken op meer dan een punt.

DVVA treft volgende week NiTA, dat puntloos laatste staat.

Archieffoto: Hans van Beek