Tiental DWS buigt pas laat voor EVC

DWS heeft op bezoek bij EVC in Edam een zure nederlaag geleden. In de slotfase kreeg het twee goals om de oren en verloor het met 2-0.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten vandaag”, aldus trainer Patrick van Leeuwen. Hij zag zijn ploeg een sterke eerste helft spelen en meerdere goede kansen creëren. Zo konden Daryl Bobson en Davelinio Markus alleen op de keeper af, maar wisten zij niet te scoren. Maar vlak voor rust ontstond een kantelpunt in de wedstrijd. Jimmy Chapman had last van een momentje kortsluiting en gaf zijn tegenstander een trap na, wat logischerwijs leidde tot een rode kaart. “Een volkomen terechte rode kaart, maar als ploeg ga je wel heel anders de rust in. We stonden opeens met tien man”, aldus Van Leeuwen.

Toch wist hij zijn ploeg goed neer te zetten voor de tweede helft: “Het stond goed, al werden de ruimtes voor ons natuurlijk wel steeds moeilijker te bespelen. Bovendien is EVC een gedisciplineerde ploeg.” Lang leek het erop dat DWS een punt over de streep zou trekken en via Markus had het zelfs nog een kans op meer. Maar een paar minuten voor tijd viel de 1-0 alsnog, waarna het in blessuretijd nog 2-0 werd.

“Met elf man hadden we hier zeker kunnen winnen vandaag, maar helaas. Het enige wat we kunnen doen is hard blijven knokken.” Kijkend naar de ranglijst beseft Van Leeuwen ook dat het steeds lastiger wordt om de nacompetitie te ontlopen. Wat dat betreft staat er volgende week een belangrijk duel op het programma. Dan speelt DWS tegen Zandvoort, dat ook rond de gevarenzone bivakkeert. “Als je volgende week wint en de rest laat wat liggen, komt het inderdaad weer wat dichter bij elkaar. De sfeer en de trainingsopkomst zijn nog steeds goed, dus we blijven ervoor gaan.”

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS