Tiental Waterwijk zet Always Forward opzij

Waterwijk blijft goed meedraaien bovenin Zaterdag 2a. Zaterdag werd met 3-1 gewonnen van Always Foward, ondanks dat de Almeerders een tijd lang met tien man stonden.

“In de eerste helft zakte Always Forward in en liet ons het spel maken. We kregen een drietal kansen die er echt in moesten, maar onjuiste keuzes vlak voor het doel zorgden er voor dat we die kansen niet verzilverden”, zo zag Ryan Smart in de eerste helft. Vlak voor rust kreeg David Mol een tweede gele kaart en moest met rood van het veld.

De rust werd benut om het plan voor de tweede helft aan te scherpen: “We benaderden dit als een kans in plaats van een bedreiging.” Het pakte goed uit. Op het middenveld was er een sleutelrol voor Daniel Demirci en Kuba Kasperci. Lindo Pourchez en Tim Klaassen-Bos verrichten voorin veel storend werk. Het wiep uiteindelijk zijn vruchten af, met een rake kopbal van Jimmy de Haas uit een corner en de 2-0 van Tim Klaasen-Bos na goed werk van Denzel Plettenberg. Een kwartier voor tijd vond Always Forward de aansluitingstreffer, maar Klaasen-Bos zorgde voor de 3-1.

“Het leek de tweede helft of wij een man meer hadden dankzij de inzet en slim spel van het team”, aldus de tevreden winnende trainer na afloop. Dankzij de zege blijft Waterwijk meedoen voor een plekje in de nacompetitie. Over twee weken vervolgt het de competitie met een bezoek aan Wartburgia. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Foto’s: Michael Tjon En Fa

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)