Tiental WV-HEDW onderuit tegen AFC

In de Amsterdamse derby tussen WV-HEDW en AFC is laatstgenoemde er met de overwinning vandoor gegaan. De club uit Amsterdam-Zuid won met 1-2, door zowel direct voor als na rust toe te slaan. WV-HEDW speelde de volledige tweede helft met tien man. Nadat Nick Lammers een rode kaart had gekregen na een elleboogstoot.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

De beginfase van het duel was duidelijk voor de bezoekers uit Amsterdam-Zuid. Een afvallende bal werd in geschoten door Dean van Zwieten. Het schot werd maar net gekeerd door Matthijs Kuiper. AFC-aanvaller Thierry van der Kooye kon niet bij weggewerkte bal. Ook snel daarna kreeg AFC mogelijkheden. De gasten riepen ook om een strafschop, maar arbiter Franklin Berg wuifde het weg. Wel kwam WV-HEDW op voorsprong. Tim Correia schoot met een droge knal schoot hij binnen. Tijdens zijn actie raakte de bal wel de hand van Correia. Scheidsrechter legde het voorval uit tegen AFC-trainer. “Ik keek naar zijn rug en kon het niet zien. Hiermee moet je het doen.”

Het spel ging de eerste helft op en neer, een aanval van WV-HEDW werd gevolgd door een aanval van AFC. De bezoekers waren wel de ploeg met de meeste kansjes, echter kwam de laatste pass niet aan. Beide teams hielden het baltempo hoog. Enkele minuten voor rust kreeg Van der Kooye de mogelijkheid tot de gelijkmaker, zijn poging verdween naast het doel. In de blessuretijd van de eerste helft gebeurde er genoeg. Van der Kooye was doorgebroken en werd op de hielen gezeten door Nick Lammers. In het strafschopgebied verloor Van der Kooye het duel van Lammers, waardoor doelman Kuiper de bal kon pakken. Scheidsrechter Berg oordeelde anders. Lammers zou in het duel zijn elleboog hebben gebruikt. De verdediger van WV-HEDW kreeg daarom rood en de bal ging op de stip. De strafschop werd beheerst binnen geschoten door Van der Kooye.

Tien minuten na rust kwam AFC op voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterkant scoorde invaller Syrano Morrison. Hij deed dit door de bal achter zijn standbeen binnen te werken, een erg knappe goal: 1-2. Terwijl de tweede helft vorderde kreeg WV-HEDW meer grip op de wedstrijd, ondanks het ondertal. De thuisploeg kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. AFC hield echter stand en had vanaf minuut zeventig niets meer in de melk te brokkelen. Ashraf Azzouz van WV-HEDW raakte vijf minuten voor tijd het aluminium. Zijn schot kaatste over via de lat. Scheidsrechter Berg gaf kort daarna geen penalty aan WV-HEDW, na een vermeende handsbal. Het thuispubliek schreeuwde er nadrukkelijk om. Uiteindelijk wist de thuisploeg niet meer te scoren en won AFC met 1-2.

Daardoor raakt WV-HEDW de koppositie in Zaterdag 1a weer kwijt aan Scherpenzeel. Die ploeg speelde gelijk tegen FC Breukelen, maar behaalde dus nog steeds een punt meer dan WV-HEDW. Volgende week gaat WV-HEDW op bezoek bij nummer 3 Huizen. Door de zege vanmiddag heeft AFC zich in de subtop gemeld. De ploeg van de Zuidas kan volgende week een nieuwe slag slaan tegen nummer 4 Roda ’46.

Opstelling WV-HEDW: Matthijs Kuiper, Tunde Benjamin, Nick Lammers, Noud Schartman, Daan Walraven, Kick van Aelst, Ashraf Azzouz, Danny Blom, Joost Hij, Tim Correia, Mick van Moerkerk

Opstelling AFC: Gijs van Zetten, Willem Deetman, Danny Goedkoop, Daryl Gerritsen, Thierry van der Kooye, Michael Mol, Floris Dokkum, Dean van Zwieten, Zep Swijghuisen Reigersberg, Gijs Niehe, Mike van den Steenhoven