Home / Zaterdag 1a / Tiental ZOB pakt punt tegen Zwaluwen ’30

Tiental ZOB pakt punt tegen Zwaluwen ’30

In de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen 30 HCSV kon door de vele blessures trainer Mohad Zaoudi maar over 11 fitte spelers beschikken, en zaten de spelers van het 2e die al een wedstrijd gespeeld hadden op de bank. Ook bleek doelman Danny Been geblesseerd te zijn aan zijn enkel en deze werd vervangen door Bjorn Huisman. De wedstrijd in Hoorn leverde eerder in de competitie een onnodige 4-3 nederlaag op voor ZOB, de ploeg had dus wat goed te maken. 

Met een straffe wind over het veld was het moeilijk voetballen, en had Zwaluwen 30 in de eerste helft het windvoordeel en kon ZOB maar moeilijk uit de verdediging komen. In de 19e minuut is Zwaluwen 30 gevaarlijk, vanaf de rechterkant wordt de bal voorgegeven. De wind krijgt vat op de bal die pardoes boven op de lat komt boven doelman Bjorn Huisman. In de eerste helft heeft Zwaluwen 30 een licht overwicht, en kunnen de spelers elkaar wat beter in de combinaties vinden dan de ZOB spelers. Tegen de straffe wind was het moeilijk voetballen voor ZOB, maar echt grote kansen werden er door beide ploegen niet gecreëerd. In de 35e minuut komt Zwaluwen 30 op een 0-1 voorsprong. Een diepe bal komt in het centrum bij de vrijstaande spits die met een bekeken lob doelman Bjorn Huisman kansloos laat. Net als het publiek zich op gaat maken voor een tweede helft met het windvoordeel voor ZOB, krijgt een ZOB speler in de 40e minuut zijn 2e gele kaart en moet de ploeg met 10 man verder.

Tegen de 10 spelers van ZOB blijft Zwaluwen 30 de bovenliggende partij, al staat de verdediging van ZOB goed en kan Zwaluwen 30 maar sporadisch gevaarlijk worden. In de 50e minuut komt de spits alleen voor doelman Bjorn Huisman die fraai redding weet te brengen en daar bij licht geblesseerd raakt aan zijn gezicht. Na een blessurebehandeling kan de doelman weer verder. ZOB kan ook niet echt veel kansen creëren, maar komt in de 70e minuut toch op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Colin Coenderman komt tegen de lat, de terugspringende bal wordt door de attente spits Jerry Scholten, die pas 15 seconden terug was ingevallen, in het doel gewerkt. Met 10 man toont ZOB karakter en werklust en kan het nog gevaarlijk voor het doel van Zwaluwen 30 komen. In de 81e minuut wordt een corner van Nigel Schaasberg maar net naast gekopt door Mike van Koert, en een minuut later scoort Zwaluwen 30 maar deze goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. 

In de 84e minuut komt een vrije trap van Colin Coenderman op het hoofd van Marko Pals, die de bal maar net naast kopt. Daarna volgde nog een spannend moment. Van dichtbij schiet een Zwaluwen speler tegen de arm van een ZOB speler aan, die deze langs zijn lichaam had hangen, maar de bal gaat op de stip. De strafschop werd echter fraai gestopt door Bjorn Huisman, waardoor het 1-1 bleef.

Tekst: Jan van der Molen

 

Send this to a friend