Joël Tillema

Tillema: “Voelde dat ik nog een keer een stap wilde maken”

AFC maakte afgelopen week bekend een nieuwe aanwinst voor volgend seizoen binnen te hebben. Joël Tillema maakt namelijk de overstap van Rijnsburgse Boys naar de Amsterdamse club. Wij spraken hem over zijn keuze voor AFC.

Overstap

Tillema speelde maar liefst vijf seizoenen voor Rijnsburgse Boys, waarmee hij onder meer promoveerde naar de Tweede Divisie. “Als ik terugkijk op mijn periode bij Rijnsburgse Boys, dan was dat wel het mooiste moment dat ik bij de club heb meegemaakt.” Nu maakt hij dus de oversteek naar Amsterdam. “AFC is afgelopen jaar kampioen geworden en doet ook dit seizoen mee om de bovenste plekken. Ook speelt mijn goede vriend Raily (Ignacio, red.) daar. Dat heeft allemaal meegespeeld in mijn beslissing om komend seizoen in Amsterdam te gaan voetballen.”

Benadering

De Amsterdamse club polste Tillema vier weken geleden. “Iemand van de club benaderde mij met de vraag wat ik na dit seizoen ging doen en of ik erover na wilde denken om een overstap te maken. Vervolgens hebben we een eerste gesprek gehad en dat verliep op zich uitstekend.” Eenvoudig was de keuze voor Tillema niet. “Ik heb zeker nog even getwijfeld of ik niet bij Rijnsburgse Boys moest blijven. Ik ben nu echter dertig en voelde dat ik nog een keer een stap wilde maken. Alles bij elkaar kwam ik tot de beslissing dat weggaan de juiste keuze was.”

Verwachtingen

Gedurende het gesprek met AFC besprak Tillema onder andere de verwachtingen die de club van hem heeft. “Als speler ben ik op meerdere posities inzetbaar. Ik kan zowel voorin als op het middenveld spelen. Het is aan de trainer waar hij mij gaat gebruiken. Wanneer ik zelf tevreden ben? Als ik belangrijk ben voor het team met goals en assists. Ik wil daarbij de lijn doorzetten die ik bij Rijnsburgse Boys heb ingezet. En natuurlijk wil ik met AFC zo hoog mogelijk eindigen.”

Rijnsburgse Boys

Voor nu richt Tillema zich op Rijnsburgse Boys. Wat wil hij met zijn huidige club bereiken? “Meerdere clubs laten in de competitie momenteel punten liggen, waardoor niemand écht aan een sterke reeks bezig is. De competitie kan daarom nog heel gek lopen. Wij hebben nu twee wedstrijden op een rij gewonnen en komen weer een beetje bij de kopgroep. We hopen zolang mogelijk om de bovenste plekken mee te doen. Bovendien wil ik mijn periode mooi afsluiten. Ik heb bij deze club namelijk vijf jaar gezeten en ik heb het altijd naar mijn zin gehad”, aldus Tillema.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC