Tim Correia (Legmeervogels) rekent in twee minuten af met Zeeburgia

Twee keer aanzetten van Tim Correia binnen twee minuten heeft Legmeervogels de overwinning bezorgd op Zeeburgia. De ploeg van Michel Nok won met 3-1 en blijft daardoor met een vierde plek goed meedraaien in de top van de zondag eerste klasse A.

Legmeervogels kende geen ideale voorbereidingsweek. Dinsdag was er een botsing tussen doelman Mitchel Dijkstra een aanvaller Yasin Poyraz, waarna ze allebei naar het ziekenhuis moesten en niet op tijd hersteld waren voor de wedstrijd. Op de wedstrijddag zelf meldde winteraanwinst Jordi van Gelderen zich ziek af en tijdens de warming-up raakte Dennis Bakker, die uiteindelijk in de 25ste minuut de strijd moest staken, ook nog eens geblesseerd. De achttienjarige Lev Persoon kreeg de kans onder de lat.

Toch openden de Uithoorners op eigen veld de score. Een voorzet van Tim Correia werd door Janyro Purperhart fraai tegendraads ingekopt. Vijf minuten later had het zelfs 2-0 kunnen zijn, maar Yorick van der Deijl faalde in de afronding na een goede combinatie tussen Correia en Bilal el Achkar. In de dertigste minuut kwam Zeeburgia vrijwel uit het niets op gelijke hoogte. Volgens scheidsrechter Van Dokkum was de bal in een scrimmage de doellijn hebben gepasseerd, al was dit niet heel goed zichtbaar. Randill Verweij kreeg de gelijkmaker op zijn naam.

Na de rust was het overwicht van Legmeervogels nog groter dan in het eerste bedrijf. El Achkar had de 2-1 op zijn schoen, alleen was zijn inzet van dichtbij te zacht om Zeeburgia-doelman Jeremy Vrede het nakijken te geven. Daarna brak het moment van Correia aan. In de 67ste minuut produceerde de middenvelder op aangeven van El Achkar de 2-1, direct vanaf de aftrap volleerde hij op zeer knappe wijze raak uit een voorzet van Van der Deijl. Daarmee was de gelijke stand binnen twee minuten omgebouwd naar een 3-1 voorsprong. Vlak voor tijd kreeg invaller Nick Verschut, in het veld gekomen voor matchwinner Correia, nog een goede kans op de 4-1, maar die werd door het been van Vrede voorkomen.

Legmeervogels blijft goed meedraaien en heeft slechts drie punten minder dan koploper DEM. Volgende week gaan de Uithoorners voor het inhaalduel op bezoek in en tegen Hoofddorp. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.