Tim Correia (Legmeervogels) vijfde aanwinst voor WVHEDW

Zaterdag eersteklasser WVHEDW heeft zich opnieuw in aanvallend opzicht versterkt. Tim Correia komt na de zomer over van zondag eersteklasser Legmeervogels. De 21-jarige aanvallende middenvelder is de vijfde aanwinst voor de Amsterdammers.

Correia woont sinds een jaar in de stad, waar hij ook studeert en werkt. “Al mijn activiteiten zijn in Amsterdam, dus is het ook veel praktischer om in Oost te gaan voetballen.” De verhalen van doelman Mitchel Dijkstra, afgelopen zomer overgekomen van WVHEDW, klonken hem heel goed en even later hing de nieuwe trainer Hans Schakel aan de lijn. “Hij schetste een plaatje waar ik nog enthousiaster van werd. Voetbal op hoog niveau, want de eerste klasse is een leuk niveau, en daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan gezelligheid.”

Hij zag zijn nieuwe club vorige week tegen CSW (1-2 nederlaag, red.) spelen. “Ze spelen leuk voetbal, dat sprak mij erg aan. Er staat een goede kern waarvan veel jongens blijven. Ik denk dat ik daar wel tussen pas. En ik heb er zin in om het zaterdagvoetbal eens mee te maken.”

Correia speelde in de jeugd van Amstelveen Heemraad, AFC en RODA’23, waarna hij vijf jaar geleden de overstap maakte naar Uithoorn. Daar groeide hij uit tot een vaste waarde in het eerste elftal. Dit seizoen is de aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, goed voor vier doelpunten en acht assists in de zondag eerste klasse A. “Ik heb veel vrienden gemaakt bij Legmeervogels. Het is echt een mooie club. Ik heb er heel lang over moeten nadenken en het was een moeilijke beslissing, maar ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij het beste is.”

Foto’s: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)