Tim Elmers

Tim Elmers helpt OFC Zaterdag: “Stukje van mijn ervaring meegeven”

Tim Elmers was jarenlang succesvol voor Purmersteijn, maar dit seizoen speelt hij met OFC Zaterdag in de vierde klasse. Met een zeer jonge selectie presteert de club uitstekend in de competitie en doet deze mee met de beste ploegen. Elmers, die na de zomer weer hogerop wil, heeft een belangrijk aandeel in de prestaties.

Waar de doelverdediger lang voor Purmersteijn uitkwam, maakte hij voorafgaand aan het seizoen 2020/2021 de overstap naar OFC om daar als tweede keeper aan de slag te gaan. Doordat de competitie al snel stillag, bij Purmersteijn een doelman wegviel en hij daar meer zicht op speeltijd had mocht de competitie weer doorgaan, besloot hij terug te keren op zijn oude nest. Vanwege de coronacrisis bleef dat avontuur echter bij trainen.

In het najaar van 2021 kreeg hij vervolgens een belletje van OFC. De zaterdagselectie zocht op snelle sprong een keeper en hoopte op Elmers. De doelman besloot erop in te gaan, waardoor hij in de vierde klasse kwam te spelen. “Het is een jonge selectie, wat ervoor zorgt dat ik achterin veel moet coachen en ondersteunen. Dat is logisch, want de jongens moeten dat nog leren. Ik probeer een stukje van mijn ervaring mee te geven en hoop dat ze soms iets van mij opsteken.”

Ondertussen presteert OFC boven verwachting. De vereniging staat op de derde plaats in de kampioenschap met drie punten achterstand op ASC Volewijckers. Die club moet echter nog wel een wedstrijd inhalen. “Het geheim van deze ploeg is dat ze elkaar al heel lang kennen. Vanaf hun jeugd lopen ze al met elkaar rond, waardoor ze elkaar door en door kennen. Dat is in principe een groot voordeel, al moeten ze het soms ook durven om iets tegen elkaar te zeggen.”

Elmers blijft tot het einde van het seizoen OFC trouw, maar na de zomer hoopt hij weer op een hoger niveau actief te zijn. Met zijn 34-jarige leeftijd kan hij als keeper ogenschijnlijk nog even mee. “In de toekomst ambieer ik zeker een keeperstrainersrol. Vooralsnog heb ik echter het gevoel dat ik voetballend nog goed genoeg ben om mee te komen. Wanneer er een club met ambitie en een mooie organisatie langskomt dan ben ik zeker bereid om te praten. Tot die tijd hoop ik het bij OFC mooi te kunnen afsluiten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC