Home / Algemeen / Tim Elmers (Purmersteijn) verkast naar Zwaluwen’30: “Ik laat het goed achter”

Tim Elmers (Purmersteijn) verkast naar Zwaluwen’30: “Ik laat het goed achter”

Het zal voor velen een vreemd gezicht zijn. Na elf jaar trouwe dienst vertrekt Tim Elmers bij zondag Hoofdklasser Purmersteijn. Waar de dertigjarige doelman eerst besloot zijn handschoenen op te bergen, heeft hij er alsnog voor gekozen zijn loopbaan ergens anders voort te zetten. Komende zomer vertrekt hij naar eersteklasser Zwaluwen’30.

Met thuis drie kinderen, waarvan een pasgeboren tweeling, is het keepen op hoog niveau moeilijk te combineren. Omdat zijn voorkeur op zondag uitgaat naar zijn gezin, en hij op zaterdag zoveel mogelijk bij zijn zoon (jeugd van FC Volendam) wil kijken, leek het einde van zijn loopbaan aanstaande. “Vervolgens kreeg ik allerlei telefoontjes van clubs die toch geïnteresseerd waren. Na een goed gesprek thuis heb ik besloten toch te blijven keepen, maar wel bij een andere club wat ik zo goed mogelijk kan combineren met de zaterdagochtend in Volendam. Ik ben dertig jaar, ik wil wel fit blijven. En mijn vrouw zou gek van mij worden als ik de hele week thuis ben.”

Zijn nieuwe club is uiteindelijk Zwaluwen’30 geworden, waar hij op zaterdagmiddag in Hoorn (“snelweg op, snelweg af”) onder de lat zal staan. Een gesprek met de technische staf maakte hem enthousiast. “Er staat een heel jong elftal en zij zien voor mij een rol weggelegd. Ik ben ervan overtuigd dat ik de jongens met mijn ervaring iets kan bijbrengen. De vereniging zal er heel veel aan hebben, de spelers ook. Ze willen graag terug naar de Hoofdklasse. Het is mooi om aan zoiets je steentje te kunnen bijdragen.”

Elmers kwam bij Purmersteijn toen de club nog in de tweede klasse te spelen. Hij maakte de opmars richting de Hoofdklasse mee, de terugval naar de tweede klasse en de comeback in de Hoofdklasse mee. Zijn prijzenkast na elf jaar Purmersteijn: drie kampioenschappen, een promotie via de nacompetitie en vorig seizoen als kers op de taart de districtsbeker.

Dit seizoen is hij zijn plek als onbetwiste nummer één onder de lat kwijtgeraakt aan Richard de Groot. Iets wat volgens hem volledig aan zichzelf te danken is. “Veel mensen die ik spreek, snappen niet dat ik niet meer onder de lat sta. Dat komt door blessures en de komst van de tweeling, daardoor is mijn hele instelling veranderd. Ik ben dit seizoen nog geen twee weken achter elkaar fit geweest. Van een scheurtje in mijn vinger tot de kneuzing van een rib. Hopelijk kan ik het seizoen nog wel goed afmaken in het tweede elftal.”

De sluitpost beseft dat hij bezig is aan zijn laatste weken in Purmerendse dienst. “Ik zie dat Richard het goed heeft opgepakt. Het wordt tijd voor de nieuwe lichting met jonge jongens. Ik laat het goed achter. Toch voelt het nog niet als verlaten. Ik zie mijzelf de eerste zondagen in het nieuwe seizoen gewoon met de kinderwagen langs de lijn staan om te kijken hoe het gaat.”

Foto’s José Mol