Tim Groenewoud (Velsen) neemt ervaring mee naar SDZ

Tim Groenewoud is de derde versterking voor zondag derdeklasser SDZ. De 31-jarige aanvaller komt over van eersteklasser Velsen. Bij de Amsterdammers kan hij routine toevoegen aan het elftal.

Ruim twee jaar geleden is in hij in Amsterdam komen wonen, vlakbij het complex van SDZ. “Het is voor mij een lekker puntje dat het heel dichtbij is. Bovendien liggen er grote plannen en hebben ze heel veel vertrouwen in mij uitgesproken. Drie pluspunten waardoor ik dit eigenlijk niet kan laten lopen. Ze zijn heel ambitieus en willen zo snel mogelijk naar de Hoofdklasse. Die ambities helpen mee in de keuze, zelfs nu het een stapje omlaag is.”

Groenewoud speelde in de jeugd van Schoten en Stormvogels/Telstar, waarna hij op zeventienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van Velsen. Na twee jaar in de selectie keerde hij terug bij Stormvogels (vijf jaar) en maakte een kort uitstapje naar ODIN’59 (twee seizoenen). Uiteindelijk koos hij ervoor om weer naar Velsen te gaan, waar de aanvaller bezig is aan zijn vijfde seizoen. “Ik heb hier altijd een leuke en goede tijd gehad. Ik heb met veel vrienden kunnen spelen en samen zijn we naar de eerste klasse gegaan.”

Met zijn 31 jaar weet de aanvaller, die als buitenspeler of aanvallende middenvelder uit de voeten kan, wat er gevraagd wordt op een hoger niveau. Daarin kan hij volgend seizoen een sleutelrol hebben. “Als ze promoveren is dit helemaal belangrijk. Er staat best een jonge ploeg. En hoe hoger je speelt, hoe belangrijker ervaring wordt.”

Eerder versterkte SDZ zich met doelman Mitchel Vincken (AGB) en vleugelaanvaller Romello Austin (RODA’23). Daar staat vooralsnog alleen het vertrek van Giliano Eijken (FC Aalsmeer) tegenover.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ