Home / Algemeen / Tim Klaasen-bos (SDZ): “Iedereen kent het belang van duel met ZSGOWMS”

Tim Klaasen-bos (SDZ): “Iedereen kent het belang van duel met ZSGOWMS”

Het wordt gezien als de absolute kraker in de zondag derde klasse C: het duel tussen titelfavorieten ZSGOWMS en SDZ. Beide ploegen hebben na de afgelopen weken wat goed te maken, verwacht SDZ-spits Tim Klaasen-bos, en niemand wil verliezen van de grote rivaal. Niet allesbepalend, wel enorm belangrijk.

“Dit is voor ons wel de echte derby van Amsterdam”, trapt Klaasen-bos af. De spits is al gewaarschuwd voor de kwaliteiten van ZSGOWMS. “Een goede vriend van mij, Chad de Jong, heeft mij al het een en ander verteld. Hij kan zelf niet spelen vanwege een afgescheurde kruisband, maar dankzij hem weet ik wel een beetje wat ons te wachten staat. We zijn er veel mee bezig en deze wedstrijd leeft heel erg.”

Het is voor SDZ een goed moment om zich te herstellen van een mindere periode. “Het is doodzonde dat wij al zeven punten hebben verspeeld. Tegen Schoten verloren we bijvoorbeeld van onszelf. Dat lag aan de mindset.” Zelf loopt hij aardig op stoom met acht treffers in de competitie. “Het doel is om mijn aantal van vorig seizoen te evenaren.”

Er wordt ook wat anders gevraagd tegen ZSGOWMS dan pakweg Schoten of Ouderkerk. “Iedereen weet dat dit de lastigste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt. Een bikkelhard duel. Natuurlijk is het nog niet allesbepalend, daar is het veel te vroeg voor. Ik denk dat ze bij ZSGOWMS net zo goed weten wat het belang van deze wedstrijd is. Reken er maar op dat er zondag een compleet ander SDZ op het veld staat.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)