Tim Klaasen-bos (SDZ) trekt bloedvorm door tegen Alliance’22

Zo goed uit de winterstop komen had Tim Klaasen-bos van tevoren niet gedacht. Na vorige week tegen Wijk aan Zee (9-0) een hoofdrol te hebben opgeëist met vier doelpunten en vijf assists, was de spits van SDZ ook bij Alliance’22 vier keer trefzeker. De koploper van de zondag derde klasse C won in Haarlem met 1-6.

“We zijn in bloedvorm”, trapt Klaasen-bos zeer enthousiast af. “We hebben erg veel vertrouwen in onze ploeg en ik denk dat het wel even zal duren voordat wij op onze bek gaan.” Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers met 6-2 van Alliance’22 en ook nu was het vrij overtuigend. “In het begin duurde het even voordat we in ons spel kwamen, maar vanaf het moment dat we de eerste goal maakten, ging het vrij rap.”

De openingstreffer kwam na 25 minuten op naam van Floris Reurts. Nog geen twee minuten later deed Mariano Olf daar een schepje bovenop. Vervolgens zette Klaasen-bos even aan met een loepzuivere hattrick. Alliance’22, dat door een rode kaart voor spits Kamil Golanski inmiddels ook met tien man stond, was stukgespeeld en maakte de achterstand iets draaglijker: 1-5.

Na de rust maakte Klaasen-bos ook zijn vierde van de middag. Daar bleef het overigens bij. “We werden te onzorgvuldig, iedereen wilde te graag scoren. Dat was vorige week ook zo”, aldus de spits. Veel maakte het echter niet uit. Met zes punten uit de eerste twee wedstrijden en een score van 15-1 had SDZ zich geen betere start van 2018 kunnen wens. Datzelfde geldt voor Klaasen-bos. “Ik kom echt behoorlijk goed uit de startblokken. Ik zit er heerlijk in en merk dat ook mijn veldspel steeds beter wordt.”

SDZ blijft bovenaan staan en wordt nog altijd op de voet gevolgd door RODA’23. Ook ZSGOWMS lijkt zich te gaan mengen in de titelstrijd. “We moeten echt nog rekening houden met die twee ploegen en er elke week voor blijven knokken”, besluit de topschutter. Op 25 februari ontvangen de Amsterdammers achtervolger RODA’23, twee weken later (11 maart) staat de topper tegen ZSGOWMS op het programma.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)