waterwijk
Waterwijk

Tim Klaassen-Bos schiet Waterwijk langs EVC

In de zaterdag tweede klasse A heeft Waterwijk een verdiende 2-1 overwinning behaald op EVC uit Edam en lieten de Waterwijkers deze middag óók karakter zien, dat mede er aan mee hielp om de winst over de streep te trekken.

Zowel voor als na de rust had een prima spelend Waterwijk een veldoverwicht. Het was de thuisploeg dat ook de betere kansen kreeg, maar ging nogal slordig om met wat het zelf creëerde. Trainer-coach Ryan Smart zag het probleem. ,,We misten echt goede doelkansen. EVC had wel wat schoten op ons doel, maar die waren allemaal van afstand, in de handen van onze keeper, dat verder geen probleem opleverde”.

Toch kon EVC op een 0-1 voorsprong komen. ,,Die goal kwam echt uit de lucht vallen, reageerde Smart op het tegendoelpunt”. De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien. Waterwijk was de betere ploeg, EVC moest terug. ,,Het killen van al die kansen en dus de wedstrijd, daar ligt ons grote ontwikkelpunt. We hebben de stijgende lijn te pakken, ook in letterlijke zin. Dat vind ik positief. Maar we gaan wel op zoek naar de scherpte voor het doel, misschien is het ook wel een beetje vorm. Ondanks dat we winnen.” Want winnen, dat deed Waterwijk uiteindelijk wel. Het was Tim Klaasen-Bos die de gehele productie van twee doelpunten op zijn naam mocht schrijven.

EVC was een geslagen ploeg en Waterwijk had in de resterende tijd de score uit kunnen bouwen, maar het bleef bij deze 2-1 stand. De equipe van trainer Smart bewees zichzelf een prima dienst en klom ook weer enkele plekken op de ranglijst.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)