Tim Plemper (Ajax) komt bij JOS/Watergraafsmeer oude trainer Ten Bosch tegen

Tim Plemper speelt volgend seizoen weer onder zijn oude trainer Cor ten Bosch. Na een tegenvallend uitstapje naar derdedivisionist Ajax vervolgt de 23-jarige spits zijn loopbaan bij eersteklasser JOS/Watergraafsmeer.

Plemper was in het seizoen 2017/18 ruim dertig keer trefzeker voor RODA’23 en had daarmee een groot aandeel in de promotie naar de tweede klasse. De aanvaller ging voor zijn kans bij Ajax, maar kwam slechts twee keer als invaller in actie in de Derde Divisie zaterdag. De laatste maanden maakte hij vooral zijn minuten in het tweede elftal.

Van een mislukt seizoen wil Plemper absoluut niet spreken en spijt heeft hij ook niet. “Het is vooral pech geweest denk ik. De voorbereiding begon ik goed, maar vlak voordat het seizoen begon kreeg ik een enkelblessure. Pas na de winterstop was ik weer echt fit. Mijn concurrenten hadden het al die tijd goed gedaan en een kans heb ik daarna niet meer gekregen. Toch heb ik dit seizoen op een hoog niveau kunnen trainen en kan ik zeggen dat ik echt wel wat geleerd heb.”

Dat hoopt hij volgend seizoen ook mee te kunnen nemen naar zijn JOS/Watergraafsmeer. De eersteklasser wilde hem vorig jaar al hebben, maar hij had zijn jawoord al aan Ajax gegeven. “Toen Cor laatst belde, is alles vrij snel gegaan. Ook RODA’23 wilde mij graag terughebben, alleen wil ik het nog een keer proberen op een iets hoger niveau. Ik weet dat JOS al een aardige spits heeft, maar ik ga de concurrentie aan en hoop dat ik veel minuten kan maken en belangrijk kan zijn.”

Naast Plemper, die zijn teamgenoot Tim de Jong volgt, heeft de nummer twee van de zondag eerste klasse A zich ook versterkt met verdediger Anthony Albert (Loosdrecht) en middenvelder Randill Verwey (De Dijk). Daarmee komt het aantal nieuwkomers voor volgend seizoen op zes.

Foto: Johanna Wever

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)