Tim Plemper helpt RODA’23 aan zevenklapper tegen United/DAVO

RODA ‘23 heeft in de zondag derde klasse C geen fout gemaakt tegen laagvlieger United/DAVO. De ploeg van Cor ten Bosch was op eigen veld met 7-3 te sterk voor de Haarlemmers en blijft hierdoor in het spoor van koploper SDZ. Tim Plemper was met vier treffers en twee assists de grote man.

De Bovenkerkers begonnen goed en hadden na elf minuten een voorsprong te pakken. Na slecht uitverdedigen kwam de bal via Tim Plemper bij Thimo de Jager terecht, die die hard de 1-0 binnen schoot. Enkele minuten later was De Jager zelf de aangever op Niels Vahlkamp voor de 2-0. De koek was nog niet op voor RODA’23. Martijn Guitink bracht Plemper in stelling, de spits speelde zijn tegenstander uit en schoot verwoestend de 3-0 binnen. Op dat moment was de eerste helft pas halverwege. De thuisploeg zakte vervolgens iets meer in, waardoor United/DAVO een licht overwicht kreeg. Veel deden de gasten hier niet mee.

Vlak na de rust sloeg RODA’23 opnieuw toe middels drie treffers binnen negen minuten. Een korte hoekschop werd verlengd, waarna Plemper attent was voor de 4-0 en diezelfde Plemper was vlak daarna de aangever op Junior Tiller. Zijn schot verdween in de verre hoek: 5-0. Niet lang daarna ging de net ingevallen Melvin Joling op snelheid langs de Haarlemse verdediging en bediende Plemper voor zijn derde van de middag en de 6-0.

Hierna zakte de thuisploeg ver in. United/DAVO rook zijn kans en deed iets terug via Rick Balaydin. RODA’23 werd nog niet gewaarschuwd door de eretreffer en na miscommunicatie in de achterhoede zette Thierry de Bie de 6-2 op het scorebord. Vier minuten later werd het zelfs 6-3 dankzij Niels van Dellen. Pas daarna werden de Bovenkerkers weer wakker. Zeven minuten voor tijd maakte Plemper aan alle onzekerheid een einde door de verdediging uit te spelen en de eindstand op 7-3 te bepalen.

Door de overwinning blijft RODA’23 koploper SDZ op de voet volgen. De achterstand bedraagt nog steeds vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.